Hastalık raporu nedeniyle unvanı değiştirilen İFP'lini fark tazminatı kesilir mi?

22/11/2007 15:52:00
Yazdır

Soru

Ben ... merkez de Telekom'da koruma güvelik görevlisi olarak çalışmakta iken özelleşmesi sebebiyle ... orman işletme müdürlüğüne orman muhafaza memuru olarak DPB tarafından atandım.1 sene çalıştım. Eşim ... merkezde özel bir şirkette 9 senedir çalışıyor. Evim ... merkezde. Bu arada dizimden ameliyat oldum. İşimiz ormanda engebeli arazide olduğundan ayağımdaki rahatsızlıktan dolayı işimi yapamıyordum. .. tıp fakültesinden bu görevi yapması sağlığı için sakıncalıdır diye rapor aldım.
Bölge müdürlüğüne sundum. "Senin kadronu değiştirelim" dediler. "Siz bilirsiniz" dedim. ... Orman İşletme Müdürlüğüne düz memur olarak kadro değişikliği yaptılar. Yapmadan önce "maaşımda bir değişiklik olur mu" diye idari mali işler şube müdürüne sordum. ....'da aldığım 150 ytl. Arazi tazminatını almazsın dedi.11 Mayıs 2007de mersinde işe başladım 15 Mayısta maaşımı tam ödediler.10gün sonra maaşımın düşeceğini söylediler. Ama maaşım, 1.780 ytl alırken 750 ytl ye düştü. İdareye niye diye sorduğumda özelleştirmenin bilmem hangi maddesi gereğince olduğunu söylediler. Bizim yapacak bir şeyimiz yok mahkemeye ver dediler. Ben de mahkemeye verdim. İlk ay ödedikleri maaş fazlasını da kestiler. 6 aydır çok mağdur oldum acaba mahkemeyi kazanabilirciyim?

Cevap

24.11.1994 tarih ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanun kuruluşlardaki personelin nakli başlıklı 22 nci maddesinin 3 üncü fıkrasında "Kuruluşun satılması veya devredilmesi halinde bu kuruluşta çalışan nakle tâbi personelin ataması yukarıdaki hükümlere göre yapıldıktan sonra atama emri, ilgili personele atamayı yapan kurum veya kuruluş tarafından, istihdam fazlası personel için yapılacak atama emri ise kuruluşu tarafından 7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümlerine göre tebliğ edilir. Personelin işe başlama sürelerine ve işe başlamama halinde yapılacak işlemlere ilişkin olarak 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62 ve 63 üncü maddeleri hükümlerinin uygulanmasından atamayı yapan kamu kurum ve kuruluşu sorumludur. Kurum ve kuruluşlar atama ve göreve başlatma işlemlerinin sonucunu en geç onbeş gün içerisinde Devlet Personel Başkanlığına bildirirler. Yeni kurumunda görevine başlayan personel istekleri halinde, boş kadro bulunması ve ilgili mevzuata uygun olması şartıyla eski kadro veya pozisyonuna uygun kadrolara kurumlarınca atanabilirler. Askerlik görevlerini yapmakta olanlar için yukarıdaki süreler terhislerini takip eden aybaşından itibaren başlar. Bu madde gereğince diğer kamu kurum ve kuruluşlarına yapılacak nakil sebebiyle boşalan kadro ve pozisyonlar, boşaldıkları tarihten itibaren herhangi bir işleme gerek kalmaksızın iptal edilmiş sayılır." denilmektedir.

Anılan maddenin 5 inci fıkrasında ise "Bu madde hükümlerine göre kamu kurum ve kuruluşlarına nakledilen sözleşmeli personel ile iş kanunlarına tâbi personele, Devlet Personel Başkanlığına bildirildikleri tarihteki kadro ve pozisyonlarına ilişkin olarak bildirim tarihi itibarıyla almakta oldukları sözleşme ücreti, ücret (fazla mesai ücreti hariç), ikramiye, bankacılık tazminatı, ek ücret, ek ödeme, teşvik ödemesi ve benzeri adlarla yapılan ödemelerin toplam net tutarının (bu tutar sabit bir değer olarak esas alınır); nakledildiği kurum veya kuruluştaki kadro veya pozisyonlara ilişkin olarak yapılan aylık, ek gösterge, ikramiye, her türlü zam ve tazminatları (ek tazminat ve bankacılık tazminatı dâhil), makam tazminatı, temsil tazminatı, görev tazminatı, sözleşme ücreti, ücret, ek ücret, ek ödeme, teşvik ödemesi, döner sermaye payı ve benzeri adlarla yapılan her türlü ödemelerin (fazla mesai ücreti, fiilen yapılan ders karşılığı ödenen ek ders ücreti hariç) toplam net tutarından fazla olması halinde aradaki fark tutarı, herhangi bir vergi ve kesintiye tâbi tutulmaksızın fark kapanıncaya kadar ayrıca tazminat olarak ödenir. Atandıkları kurumdaki kadro unvanı veya pozisyonlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, başka kurumlara geçenlere fark tazminatı ödenmesine son verilir." hükmü yer almaktadır.

Mezkur 22 maddenin 5 inci fıkrasının sonunda yer alan "Atandıkları kurumdaki kadro unvanı veya pozisyonlarında isteğe bağlı olarak herhangi bir değişiklik olanlarla, başka kurumlara geçenlere fark tazminatı ödenmesine son verilir." şeklindeki hükümden, kişinin kendi ihtiyari ve isteği ile unvan değişikliğinde bulunan personel anlaşılması gerekmektedir.

İdarenin iş gerekleri gereğince yaptığı değişiklikler bu madde kapsamında yer almamaktadır. Hastalanan ve bu hastalığını belirten raporu belgeyi idareye sunan personelin, belgenin gereği olarak unvanın veya unvanı ile birlikte kurum içinde yerinin değiştirilmesi halinde kişini talebi üzenine unvan değişikliğinden bahsedilemez.
Sağlık raporu esas alınmaksızın ilgilinin mevcut görevine devam ettirilmesi halinde kişinin sağlık durumu kötüleşebilir, kurumun sağlık harcamalarının artmasının yanında kişinin sağlığında telafi edilemez kalıcı hasarlara sebebiyete de yol açılabilir.

Yapılan işlem kişinin sağlık şartlarına göre çalışabileceği unvana idarece atanmasıdır. Kişinin, yasal bir gerekçe olmaksızın atandığı kadro unvan veya pozisyonun değiştirilmesini talep etmesi ve bunun idarece yerine getirilmesi halinde 4046 sayılı Kanunun 22 maddesinin 5 inci fıkrasında yer alan hüküm uyarınca fark tazminatının ödenmesine son verilir. Ancak burada böyle bir durum söz konusu değildir.

Yukarıda yer verilen açıklamalar çerçevesinde; gördüğü tedavi nedeniyle, görevinin memurun sağlık şartlarını kötüleştireceği belirten rapor üzerine unvanı değiştirilen personelin fark tazminatının ödenmesine son verilmesinde bize göre hukuka uyarlılık görülememiştir. Yargıda davayı kazanmanızı umuyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam