Büyükşehir Belediyesi içindeki bir ilçeden başka bir ilçeye okul müdürü olarak atandım. Harcırah alır mıyım?

13/02/2012 21:54:00
Yazdır

Soru

İyi günler.Bir sorum olacaktı.Cevapalrsanız şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

Ben Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bir ilçeden başka bir ilçeye okul müdürü olarak atandım.Gittiğim yer merkeze 45 km uzaklıktadır.Yolluk verilmedi tarafıma verilmeme nedeni olarak da büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde verilmiyormuş.Benim durumumda olup yolluk alanları duydum.Personel Nakil bildirimimde ''yolluk almamıştır yazılıyor.''bu konuyla ilgili bilgilendirirseniz sevinirim.

Cevap

Memur yada hizmetlinin memuriyet mahalli dışında başka bir yere naklen atanması durumunda harcırahın tüm unsurlarıyla beraber alması harcırah kanunun 10 uncu maddesinde hüküm altına alınmıştır. Ancak, söz konusu hüküm gereğince harcıraha hak kazanabilmek için memurun memuriyet mahalli dışında başka bir yere atanmış olması gerekmektedir

6245 Sayılı Harcırah Kanununun ?Tarifler? başlıklı 3 üncü maddesinde ise "Memuriyet mahalli"; "Memur ve hizmetlinin asıl görevli olduğu veya ikametgahının bulunduğu şehir ve kasabaların belediye sınırları içinde bulunan mahaller ile bu mahallerin dışında kalmakla birlikte yerleşim özellikleri bakımından bu şehir ve kasabaların devamı niteliğinde bulunup belediye hizmetlerinin götürüldüğü veya kurumlarınca sağlanan taşıt araçları ile gidilip gelinebilen yerleri;" şeklinde tanımlanmıştır. Dolayısıyla memuriyet mahallinin belirlenmesinde esas olarak belediye hizmetlerinin götürüldüğü yerin alındığı dikkate alındığında; atanmış olduğunuz yer her ne kadar merkeze 45 km uzaklıkta olsa bile büyükşehir belediye sınırları içinde olması, büyükşehir belediyesinin hizmet götürdüğü sınırlar içerisinde bulunması nedeniyle harcırah alınması söz konusu olmayacaktır.

Bu soru 16,902 defa okundu. 5 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam