Vekil memurların aylıkları peşin mi yoksa ay sonunda mı ödenir?

04/02/2013 01:09:00
Yazdır

Soru

Merhaba,

657 sayılı DMK'nın 86. maddesine göre görev yapan vekil imam-hatiplerin maaşlarının memur maaş sisteminde (say2000) peşin mi yoksa çalıştıktan sonra mı alacakları konusunda tereddüt hasıl oldu. Nasıl ödeneceği konusunda görüşlerinize ihtiyacımız var. İyi çalışmalar.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununda vekâlete müessesesi ?Vekalet görevi ve aylık verilmesinin şartları? başlıklı 86 ıncı maddesi, ?Vekalet görevinin fiilen yapılması şartı? başlıklı 174 üncü maddesi ve ?Vekalet, ikinci görev aylık ve ücretleri ile diğer ödemeler? başlıklı 175 inci maddelerinde düzenlenmiştir.

Söz konusu 657 sayılı Kanunun ?Vekalet görevinin fiilen yapılması şartı? başlıklı 174 üncü maddesinde ?Vekalet aylıklarının ödenebilmesi için görevin fiilen yapılması şarttır.? hükmü yer almaktadır.

657 sayılı Devlet memurları Kanunun yer verilen 174 üncü maddesi hükmü uyarınca vekil aylığının fiilen çalışma şartına bağlanmış olması sebebiyle ay sonunda ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.

Bu soru 16,760 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam