Sınavdan sonra üst öğrenim bitiren engelli yerleştirmelere müracaat edebilir mi?

18/01/2014 12:27:00
Yazdır

Soru

Merhabalar Hayırlı Kandiller.
Benim bir arkadaşım için bir şeyler sormak istiyordum.
Arkadaşım 2012 ÖMSS ye ortaöğretim olarak girdi. Şimdi ön lisans dan da mezun oldu. Şubat ayı içerisinde engelli ataması var ona başvurma konusunda kafası karışık. Atamalara başvurmayıp yeni sınavı mı bekleyim oradan ön lisans mezunu olarak mı atanayım diye kafası çok karışık.
Ben de kendisine ortaöğretim olarak atanırsan bile ön lisans diplomasını kurumuna işletirsin ön lisans mezunun tüm haklarından faydalanırsın dedim. Bu konuda daha açık bir tavsiyeniz var mı?
Maaş konusunda kadro konusunda
Kendisi ön lisansdan yapı ressamlığı bölümünden mezun olmuş. Gerçi yapı ressamlığı bölümünden atamada yapılmıyor bildiğim kadarıyla.
Sizler neler söylemek istersiniz en kısa zamanda bir cevap verebilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Cevap

22/8/2011 tarihli ve 2011/2192 sayılı Bakanlar kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Özürlülerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ile Yapılacak Merkezi Sınav ve Kura Usulü Hakkında Yönetmelik 03/10/2011 tarihli ve 28073 Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Anılan Yönetmeliğin "ÖMSS'nin geçerlilik süresi" başlıklı 10 uncu maddesinde "(1) ÖMSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder."hükmü yer almaktadır.

Yukarda yer verilen hükümler ile 657 sayılı Kanunun hükümlerinin birlikte değerlendirilmesi neticesinde;


1-Geçerli ÖMSS sınavına girdikten sonra yeni bir üst öğrenim bitiren kişinin sınavı geçerliliğini korumaktadır.

2-Orta öğretim mezunu olarak girilen geçerli ÖMSS sınav sonucuna göre tercih yapılması mümkün bulunmaktadır.

3-Yapılam tercih ile yerleştirmeniz yapılması halinde atanmanıza engel bir durum bulunmamaktadır.

4-Size tavsiyemiz yerleştirmeye müracaat edin. Yerleştirilmeniz halinde atanacağınız kuruma yeni diplomanızda ibraz ederseniz memuriyet giriş derece ve kademeniz 657 sayılı Kanunun 36 maddesi uyarınca üst öğrenime göre belirlenir. Yerleşmez iseniz yeni ÖMSS girmenize engel bir durum bulunmamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam