Memurlar.Net - Soru/Cevap
     Memurlar.Net | İlan | Forum | Kurs | Becayiş Soru/Cevap Karar | Anket | Üye
Ana sayfa
Anket
Kamu Sen ve Memur Sen'in toplu görüşmelere devam etmesini;


Memurlar.Net

Bu soru aşağıdaki kategorilere eklenmiştir.
Öğretmen Adayları

Soru:
2003 Ağustos dönemi öğretmen atamalarında kurum içi ilk atama yolu ile müracaatta bulundum. 3 yıl çalışmam gerektiği için atanamadığımı bildirdiler. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Cevap:

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Öğretmenlik Görevine Atama ve Görev Yeri Tespitini düzenleyen 12'nci maddesinde; "Öğretmenlik görevine atamalar ilgili mevzuatı hükümleri dikkate alınarak yapılır. Bakanlık merkez veya taşra teşkilatı kadrolarında görevli olup öğretmenliğe atanacakların atamaları zamana bağlı değildir. Bunlardan istekleri üzerine öğretmenliğe atanacaklarda Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı dışındaki görevlerde başvuru tarihi itibariyle en az üç yıl süreyle çalışmış olmaları koşulu aranır." hükmüne yer verilmiştir.

Bu hüküm gereğince, Bakanlık merkez veya taşra teşkilatı kadrolarında görevli olup öğretmenliğe atanacakların atamaları zamana bağlı olmayıp, bunlardan istekleri üzerine öğretmenliğe atanacakların Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı dışındaki görevlerde başvuru tarihi itibariyle en az üç yıl süreyle çalışmış olmaları koşulunun aranmasının mevzuata uygun olduğunu söyleyebiliriz.

Bu soru 2,281 defa okundu.

Yorumlar   Yorum yaz
İletişim | Reklam | Sitene ekle

2008 © Memurlar.Net.