GİH'te memur, ama sağlık bilimleri lisansiyeri olan kişinin ek göstergesi?

29/04/2014 12:03:00
Yazdır

Soru

Sn. Memurlar.net yetkilisi,
H.Ü.Sağlık İdaresi Y.O. ndan 1986 yılında mezun oldum.1994 Yılında Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans yaptım.1990 Yılından beri Belediyede düz memur olarak çalışmaktayım.Sağlık Lisansiyeri olduğumdan işe başlarken 8.derece 1.kademeden başlatıldım.Şu anda 5. dereceli düz memur kadrosunda G.İ.H.sınıfında görev yapmaktayım.Ödemeye esas derecem 1/4 ü, ek göstergem 2200.YÖK ün Sağlık lisansiyeri olduğuma dair yazısı var.Buna göre ek göstergemin 3000 olması gerekmez mi.Zira Sağlık Bakanlığında çalışan meslektaşlarıma 3000 ek gösterge uygulanmaktadır.Saygılarımal

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 43 üncü maddesinde;

“…Ek Gösterge: Bu Kanuna tabi kurumların kadrolarında bulunan personelin aylıkları; hizmet sınıfları, görev türleri ve aylık alınan dereceler dikkate alınarak bu kanuna ekli I ve II sayılı cetvellerde gösterilen ek gösterge rakamlarının eklenmesi suretiyle hesaplanır. II sayılı cetvelde yer alan unvanlarda değişiklik yapmaya ve yeni unvanlar ilave etmeye Bakanlar Kurulu yetkilidir.” hükmü yer almaktadır.

Söz konusu Kanun hükmüne göre ek I Sayılı Cetvel incelendiğinde mesleki bir üst öğrenim bitirenlerin mezun olunan bölüme göre değil, Unvana göre düzenlendiği anlaşılmaktadır. Genel İdare Hizmetler Sınıfında ki ek göstergeyi düzenleyen kısımda sayılmayan unvanlar için( i ) bölümü düzenlenmiş,

i) Bu sınıfa dahil olup da yukarıda sayılanlar dışında kalanlardan,

1. Yükseköğretim görenler,

1.Derece

2200

2. Derece

1600

3. Derece

1100

4. Derece

800

2. Diğerleri,

1.Derece

1500

2. Derece

1100

3. Derece

800

4. Derece

650

düzenleme yapılmıştır.

Bu düzenlemeye göre Genel İdare Hizmetler Sınıfında “Memur” unvanı unvan adı olarak sayılmadığından eğitim durumunuza göre “Yükseköğretim görenler” bölümünden 1, 2, 3 ve 4 üncü derecelerde ek gösterge alabilirsiniz. Diğer sağlık bilimleri lisansiyerleri bölümündeki ek göstergeyi alabilmeniz için sağlık hizmetleri sınıfına dahil bir unvanda çalışıyor olmanız gerekmektedir. 

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam