5750 Kişilik 2002 Yılı Öğretmen Atamalarına İlişkin Soru

22/11/2003 00:00:00
Yazdır

Soru

Ben sınıf öğretmeni olarak 2002 yılındaki 1. atamaya müraacat etmiş ve atanamamıştım. 64 puan aldıgım için 2. atamaya müraacatımız alınmamıştı. Ben sınıf öğretmeliği mezunuyum. 5750 kişilik kadroda ben de mağdur oldum. Benimde hak iddaa etmem mümkün mü?

Cevap

Memurlar.NET'te detayı verilen açıklamada belirtildiği üzere 2002 yılları sonlarında, öğretmen atamalarındaki önceliği kaldırarak yapılan öğretmen atamaları ile ilgili olarak Danıştay'a açılan bir davada, Danıştay dava ile ilgili olarak yürürlüğün durdurulması kararı verilmiştir. Bu karara ilişkin Bakanlıkça hala bir çözüm yolu bulunmaya çalışılmaktadır. Diğer taraftan, 2002/2 Öğretmen Atama Kılavuzunun 3.1. Atanacaklarda Aranacak Koşullar başlıklı bölümünün (j) bendinde; "Devlet Memurluğu Seçme Sınavı (DMS)", "DMS-Öğretmenlik 2000", "Kurumlar İçin Merkezi Eleme Sınavı (KMS) veya Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)"ndan en az birisine girmiş ve en az 70 puan almış olmak." ifadesine yer verildiğinden müracaat etmeniz veya bir hak iddia etmeniz mümkün değildir. Bu konu, sadece atamalara başvuruda bulunup da, önceliğin kaldırılmasından dolayı atamaları yapılamayan sınıf öğretmenliği sertifikasına sahip Eğitim Fakültesi mezunlarını kapsamaktadır.

Bu soru 7,344 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam