Geçici görev sırasında resmi izin alınırsa, yine de gündelik verilir mi?

04/06/2014 01:29:00
Yazdır

Soru

Altı ay süreyle bi başka ilçede il personel müdürlüğünce görevlendirildim.Bu altı aylık süre zarfında resmi izin ya da mazeret (evlilik izni gibi) izni kullanmak istersem izinli olduğum günler için harcırah alabilmem mümkün mü.Teşekkürler...

Cevap

6245 sayılı Harcırah Kanununun ?Geçici görev gündeliğinin verilebileceği azami süre? başlıklı 42 nci maddesinde de? Geçici bir görev ile başka bir yere gönderilenlere, görev mahalline varış tarihinden itibaren bu Kanuna göre verilen gündelikler:

a. Yurtiçinde bir yıllık dönem zarfında aynı yerde, aynı iş için ve aynı şahsa 180 günden fazla verilemez. İlk 90 gün için tam, takibeden 90 gün için 2/3 oranında ödenir.

b. Yurtdışında ilk 180 gün tam ve müteakip günler için 2/3 oranında ödenir.

Geçici görevlendirmelerde meydana gelecek ara vermeler bu müddetleri veya gündelik miktarını artırmaya neden olamaz.

?..? hükümleri yer almaktadır.

Bu hükme göre yurtiçinde geçici görevli olarak gitmenizden dolayı ilk 90 gün tam, takip eden 90 gün 2/3 almanız gerekiyor.

Söz konusu, 180 günün sayılmasında geçici görevlendirme tarihi geçerlidir. Harcırah aldığınız 180 gün içinde yıllık izin veya evlenmek gibi nedenler ile geçici görevi yapamamanız halinde bu süre uzamıyor. Yani görev yapmadığınız günler için harcırah almıyorsunuz.

Bu soru 25,438 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
ANKET
Sendikanıza neden üye oldunuz?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam