Evi olan memura lojman tahsis edilir mi?

09/08/2014 22:40:00
Yazdır

Soru

İyi Çalışmalar;
Ben yakın zamanda Konut Kredisi kullanarak 10 yıl vade ile ev satın aldım.
Lojmandan yararlanmak istiyorum. Kredi ile konut alan memur lojmandan yararlanabilir mi?
Acilen cevaplarsanız sevinirim.

Cevap

Kamu konutlarının tahsis biçimi, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ilişkin temel ilkeleri belirlemek üzere 9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu, 11/11/1983 tarih ve 18218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış bulunmaktadır. Kanun 2 nci maddesinde sayılan kapsama dahil kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlilerine; kamu konutlarının;
a) Özel tahsisli konutlar,
b) Görev tahsisli konutlar,
c) Sıra tahsisli konutlar,
d) Hizmet tahsisli konutlar
olarak,
tahsis edilebileceği hüküm altına alınmıştır.

Kamu Konutları Yönetmeliği ise 23.9.1984 tarih ve 18524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.

Anılan Kamu Konutları Yönetmeliğinin Kamu Konutlarının Türleri başlıklı 5 inci maddesinin (c) bendinde "Sıra tahsisli konutlar; Yönetmeliğe ekli (4) sayılı cetvelde gösterilen puan durumu dikkate alınarak 9 uncu maddede belirtilen usul ve esaslara göre tahsis edilen konutlardır." olarak tanımlanmıştır.

Mezkur yönetmeliğin "(4) Sayılı Cetvel" Sıra Tahsisli Konutların Puanlama Cetveli (i) bendinde "Personelin kendisinin, eşinin, çocuğunun ve kanunen bakmakla mükellef bulunduğu ve konutta birlikte oturacağı aile fertlerinden, konutun bulunduğu il veya ilçenin belediye ve mücavir alan sınırları içinde oturmaya elverişli konutu olanların her konut için (- 15) puan," düşüleceği belirtilmektedir.

Yukarıda yer verilen hükümler uyarınca;
1- Kamu kurum ve kuruluşları kamu görevlilerinden her yıl ocak ayında lojman tahsisi hakkında beyanname alınmaktadır.

2-Alınan beyanname doldurulan cetveldeki veriler esas alınarak Kamu kurum ve kuruluşları her yıl için hak sahiplik sıra cetveli oluşturmak ve duyurmaları gerekmektedir.

3-Boş lojmanlara ve boşalacak lojmanlara hak sahiplik sıra cetvelindeki sıra esas alınarak tahsisi yapılmalıdır.

4- Kredi veya her hangi bir şekilde ev sahibi olan devlet memurlarına yukarıda belirtilen mevzuat hükümlerine uyularak lojman tahsisi mümkündür. Halen mevzuatımızda evi olana lojman tahsisi edilemeyeceğine ilişkin bir düzenleme bulunmamaktadır.

Bu soru 24,285 defa okundu. 2 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam