SGK'na borcu olanın TSE'ne atanmasına engel var mı?

13/11/2014 00:31:00
Yazdır

Soru

Merhabalar,
İsmim .... Türk Standartları Enstitüsünün mülakatını kazandım ve Uzman Yardımcısı olarak kısmetse göreve başlayacağım.
Üzerimde bulunan tarlalar sebebiyle çiftçi Bağ-Kurlu idim.
Ancak primleri ödemediğim için borç birikti. Son torba yasayla borcumu yapılandırdım ve Bağ -Kur' umu kapattırdım.
Atanmak için evraklarımı hazırlarken kurumun talebi üzerine bu borcu da beyan etmek durumunda kaldım.
Bu durumun yani SGK'ya borçlu olmamın atanmama olumsuz bir etkisi olur mu?
Teşekkür ederim.

Cevap

Her türlü madde ve mamulleri ile usul ve hizmet standartlarını yapmak gayesiyle tüzel kişiliği haiz, özel hukuk hükümlerine göre yönetilen bir kamu kurumu olarak 18/11/1960 tarihli ve 132 sayılı Türk Standardları Enstitüsü Kuruluş Kanunu ile Türk Standardları Enstitüsü kurulmuştur.

132 sayılı Kanunun "Personel" başlıklı 10 uncu maddesinin 1 inci fıkrasında "Enstitünün hizmetlerinin gerektirdiği görevler için istihdam edilen personel, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılır."ifadesi yer almaktadır.

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 4 üncü maddesinin (a) bendi uyarınca istihdam edilen personel İş Kanunun tabi işçi statüsünde istihdam edilmektedir.

Yukarıda yer verilen hükümler uyarınca TSE de işçi statüsünde istihdam edilecek olanların SGK prim borçlarının olması istihdamlarına engel teşkil etmediği değerlendirilmektedir.

Bu soru 4,630 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam