Birleştirilmeyen hizmetler yıllık izinde değerlendirilmez mi?

02/06/2015 21:54:00
Yazdır

Soru

08/05/2009 tarihinde memur oldum. Harita teknikeri olarak atamam yapıldı. 2005 yılı ile 2009 yılları arasında belediye de harita teknikeri olarak sözleşmeli personel olarak görev yaptım. 09.01.2012 yılında istifa ettim. 15.01.2012 yılında tekrar belediye de sözleşmeli personel olarak çalıştım. 6 ay bekleme süremden dolayı 04.09.2012 yılında belediye de kadroya geçiş yaptım. Belediye ye benim müracaatım 5510 sayılı kanun kapsamında hizmet birleştirmemin yapılamayacağı ve yıllık izin süremin 10 yılı geçmediğinden dolayı 30 günlük izin verilemeyeceği söylenmektedir.
Benim buradaki mağduriyetim 2009 ile 2015 yılı arasında 6 sene çalışmış olduğum ve neden 2005 ile 2009 yılı arasında çalışmış ve sözleşmeli olarak çalıştığım süre neden yıllık iznime eklenmemektedir.
Buradaki mağduriyetimin nasıl giderileceği hakkında bilgi almak istiyorum.
İyi çalışmalar

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 102 ve 103 üncü maddelerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 23 nci maddesinde "Devlet memurları, bu kanunda gösterilen süre ve şartlarla izin hakkına sahiptirler."denilmekte olup, 102 nci maddesinde "Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir." ve 103 üncü maddesinde de "Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.
Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.
Hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir."
hükümleri yer almaktadır.

Devlet Memurları Kanunun uygulamada birliğin sağlanması maksadı ile yayımlanan 154 seri nolu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliğinde hizmet değiminden "Yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerinin dikkate alınması," gerektiği belirtilmiştir.

62 Seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği

140 Seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği

154 Seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Tebliği

Yıllık İzin kategorisi

Yukarıda yer verilen hükümler uyarınca;
1-Belediyede hangi statüde olursa olsun (Memur, sözleşmeli, geçici veya işçi) hizmetleriniz yıllık izin sürelerinin hesabında değerlendirilmektedir.
2-Belediyedeki hizmetinizin 10 yıl olması halinde 30 gün yıllık izin kullanabilirsiniz.
3-Hizmetlerin yıllık izinde değerlendirilebilmesi için hizmet birleştirmesine ihtiyaç bulunmamaktadır.
4- 10 hizmet yılınız dolmuş ise söz konusu tebliğ ile yeniden yazılı olarak müracaat ediniz. Sorununuzun çözülebileceği değerlendirilmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam