Memurken öğrenmen atananın yıllık izinleri

16/12/2015 00:07:00
Yazdır

Soru

Halen genel bütçeli bir kamu kurumunda GİH sınıfında VHKİ olarak 9/3 derece kademesinde çalışmaktayım. Bu aralık ayında açılan engelli öğretmen alımına başvurdum. Atamamın yapılması durumunda ayrılacağım kurumdan kazanmış olduğum yıllık izin haklarımın durumu kısaca nasıl olacaktır. Atandıktan sonra bunları kullanabilir miyim? Ayrıca bir kamu kurumundan diğerine nakil mi oluyorum yoksa kurumlar arası atama mı oluyor bizim durumumuz. Haklarımız nelerdir?
Teşekkürler

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 23 üncü maddesinde "Devlet memurları, bu kanunda gösterilen süre ve şartlarla izin hakkına sahiptirler.", 102 nci maddesinde "Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir." ve 103 üncü maddesinde de "Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.
Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.
Hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir."
hükümleri yer almaktadır

Yıllık izinlere ilişkin olarak yukarıda yer verilen hükümlerin uygulanmasına ilişkin olarak Maliye Bakanlığınca üç tebliğ çıkarılmıştır. Bunlar;

62 Seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği

140 Seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği

154 Seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Tebliği

Öğretmenlikten memurluğa geçen yıllık izin kullanabilir mi?

Yıllık İzin kategorisi

Yukarıda yer verilen hükümler uyarınca;
1- Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılmaktadırlar.
2- Öğretmenlerin yıllık izinleri sonraki yılla aktarılamamaktadır.
3- Dinlenme ve yaz tatilini kullandıktan sonra memur kadrolarına naklen geçen memurlar naklen geçtikleri yıl için yıllık izin kullanamazlar.
4- Memur kadrosunda çalışmakta iken öğretmen kadrosuna atan personel de öğretmenlerin kullandığı izinleri kullanabilir. Ayrıca memuriyetteki yıllık izinlerini kullanması mümkün olamaz. Öğretmenler dinlenme izini ile birlikte minimum 75 gün yıllık izin kullanmaktadırlar.
5- Memurken Ekpss yerleştirmeleri ile engelli öğretmen olarak yerleştirilen Devlet memuru 657 sayılı Kanunun 74 üncü maddesi hükmü uyarınca kurumların muvafakatı ile kurumlar arası naklen atanması yapılır.

Bu soru 6,870 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam