Eğitim özründen nakil olan sağlık personeli, alt bölge tayini isteyebilir mi?

12/01/2016 18:30:00
Yazdır

Soru

Merhaba ben 5. Bölgeden bir ile eğitim durumundan tayin oldum. Eğitim durumunu bozup alt bölge tayini isteyebilir miyim? Saygılarımla

Cevap

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin müracaat sınırlamalarını düzenleyen 30. maddesinin ilk fıkrası şu şekildedir:

"Madde 30 - (1) Bu Yönetmelik hükümlerine göre atanan personel atandıkları tarihten itibaren fiilen iki yıl çalışmadıkça başka bir yere atanma talebinde bulunamaz. Ancak atanma talepleri 16 ncı maddenin ikinci fıkrası ile 19, 20 ve 21 inci maddeler kapsamında ise fiilen iki yıl çalışmış olma şartı aranmaz."

19. madde sağlık özrü, 20. madde aile birlikteliği özrü, 21. madde ise Can güvenliği mazereti ve olağanüstü durumlarda yer değişikliğini içermektedir. 16. maddenin ikinci fıkrası oldukça geniş olup, eğitim durumundan özrü bu ikinci fıkra içinde yer almaktadır.

16. maddenin 2. fıkrasında yer alan hüküm şu şekildedir:

"g) Sağlık ile ilgili bir alanda en az iki yıllık öğrenim gördüğünü belgelendirmesi halinde, öğrenim süresi ile sınırlı olmak kaydıyla, öğrenim gördüğü yere,"

Bu hükümlere göre, eğitim özründen dolayı nakil isteyen bir Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları personeli, iki yıl şartını doldurmadan alt bölge tayini isteyebilir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam