Koruma şeflerinin özel hizmetleri artmadı mı?

19/01/2016 23:19:00
Yazdır

Soru

Toplu sözleşme ile şeflere verilene 7 puan artırımlı özel hizmet tazminatı Koruma güvenlik şeflerine uygulanması gerekmez mi?

Cevap

4688 sayılı Kamu Görevlileri ve Toplu Sözleşme Kanununun ilgili hükümleri uyarınca Kamu işveren kurulu ile Kamu görevlileri sendikaları arasında imzalanan 2016-2017 yıllarına ilişkin toplu sözleşeme 4688 sayılı Kanun Kapsamında yer alan kamu görevlileri hakkında uygulanmaktadır.

İşte toplu sözleşme mutabakatının tam metni

Görevlileri ve Toplu Sözleşme Kanunu kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşlarının, her bir hizmet kolu kapsamına giren mali ve sosyal haklarla ilgili bölümü ise ilgili hizmet kolu kapsamına giren kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarında istihdam edilen kamu görevlileri hakkında uygulanacak toplu sözleşmenin "BİRİNCİ KISIM" Genel Hükümler bölümünün "Şeflerin özel hizmet tazminatı" başlıklı 33 üncü maddesinde
"(1) 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karara ekli (II) ve (III) sayılı Cetvelde şef kadrolarında bulunanların dereceleri itibarıyla yararlanmakta oldukları tazminat oranlarına 7 puan ilave edilir." hükümleri yer almaktadır.

Zam Tazminat Kararnamesi

Koruma güvenlik şefleri özel hizmet tazminatlarını zam tazminat kararnamesinde şefler için belirlenen özel hizmet tazminat oranlarından faydalanmak suretiyle maaşları hesaplanmaktadır.

Tüm şef'lerin özel hizmet tazminatı yüzde 7 arttı

2016 yılı Memur Maaşlarının Hesaplanmasına Esas Veriler

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca; koruma güvelik şefleri, şefler için belirlenen özel hizmet tazminat oranları 7 puan artırımlı olarak ödenmesi gerekmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam