Mebsis yönetici olan öğretmen, ek mesleki tazminatı almaya devam edebilir mi?

21/01/2016 22:20:00
Yazdır

Soru

Teknik Eğitim Fakültesi bilgisayar öğretmeni olarak mezunum. Halk Eğitim Merkezinde kadrolu Bilişim Teknolojileri öğretmeni olarak görev yapmaktaydım. Kadrom Halk Eğitim Merkezinde ve İlçe Mebbis Yöneticisi olarak görevlendirmeyle İlçede Mebbis Yöneticisi olarak çalışmaya başladım Teknik öğretmenlik için verilen "Ek Tazminatımı" alabilir miyim?

Cevap

17/04/2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Bakanlar Kurulu Kararının "Diğer Tazminatlar" başlıklı III sayılı Cetvelin A. Eğitim Öğretim Tazminatının 13.01.2014 tarihli ve 2014/5800 sayılı BKK ile değiştirilen 2. Maddesinde;

"Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ek V Sayılı Cetvelde sayılan mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına, atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolara atananlara, atandıkları branşlara (alanlara) göre aşağıdaki oranlarda ilave eğitim öğretim tazminatı ayrıca ödenir.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu kadrolarında bulunanlar hariç olmak üzere, branşlarında fiilen derse girmeyenlere bu tazminat ödenmez." düzenlemesi yer almaktadır."

Söz konusu düzenlemeye göre ilave eğitim öğretim tazminatı alabilmeniz için; ek V sayılı cetvelde yer alan okul veya kurumlarda çalışıyor ve atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak atandığınız branşlara (alanlara) göre fiilen derse giriyor olmanız gerekmektedir.

Durumunuzu bu kapsamda değerlendirerek ilave eğitim öğretim tazminatı almanız gerektiğini düşünüyorsanız, çalıştığınız il/ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurabilirsiniz..

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam