1 ders sebebiyle mezun olmayan memur olabilir mi?

23/06/2016 00:09:00
Yazdır

Soru

İyi günler
Benim ortalamam 2.80 ama tek bir ders yüzünden yılım uzadı bu şekilde KPSS'ye girip atanabilir miyim?

Cevap

Lisans öğrenim seviyesine ilişkin sınavları düzenleyen 2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Kılavuzunda "1. GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR" başlıklı bölümünde "1.4 2016-KPSS LİSANS sadece lisans (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) programlarından mezun olanlar ile mezun olabilecek durumda bulunanlar içindir. Bu kılavuz sadece bu sınavın kural ve işlemlerini kapsamaktadır. Yüksek lisans veya doktora derecesini almış olanlar, başvurularını lisans diplomasını aldıkları alandan yapacaklar, daha sonraki tarihlerde atanmak üzere tercihlerini belirlerken bu alanı göz önünde tutacaklardır.
Bir lisans (dört veya daha fazla yıllık yükseköğretim) programından 31 Mart 2016 tarihi itibarıyla mezun olmamış olmak koşuluyla; önlisans (iki yıllık meslek yüksekokulu ve iki yıllık açıköğretim) ve ortaöğretim (lise ve dengi meslek lisesi) mezunları ile bu kurumlardan mezun olabilecek durumda olanlar 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak olan sınava gireceklerdir. Bir lisans programından 31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde mezun olanlar, KPSS'ye lisans düzeyinden girmek zorundadır. Bir lisans programından 31 Mart 2016 tarihinden sonra mezun olacaklar ise mezuniyet durumlarını göz önünde bulundurarak, KPSS'ye lisans düzeyinden veya ortaöğretim/ön lisans düzeyinden girebileceklerdir. Adayların birden fazla öğrenim düzeyinde KPSS'ye girmeleri mümkün değildir. 22-23 Ekim 2016 tarihlerinde yapılacak KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans sınavıyla ilgili kılavuz ayrıca hazırlanacak ve adaylara duyurulacaktır."ifadesi yer almaktadır.
Anılan kılavuz hükümlerinden de anlaşılacağı üzere sınava mezun olan veya mezun olabilecek durumda olanlar sınava girebilecektir.

Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2015/1Tercih Kılavuzu yayınlanmış olup kılavuzun "3. DİĞER HUSUSLAR" başlıklı bölümünde "Adayların tercihlerini yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir." denildikten sonra " 3.1. Adayların, diploma veya geçici mezuniyet belgeleri ile tercih edecekleri kadro ve pozisyonların karşısındaki başvuru şartları arasında yer alan; Özel Güvenlik Görevlisi Kimlik Kartı, sürücü belgesi, sertifika vb. diğer belgelere, yerleştirme işlemine son başvuru tarihi itibariyle sahip olmaları gerekmektedir." ifadesi bulunmaktadır.

Ayrıca kılavuzun girişinde "ADAYLARIN DİKKATİNE!"diye başlayan uyarıda "3-KPSS-2014/2 yerleştirme işlemleri sonucu, 2014-KPSS puanı ile herhangi bir kadro veya pozisyona yerleştirilen adaylar, atamaları yapılsın ya da yapılmasın, 2014-KPSS puanları ile bu yerleştirme işlemi için tercih yapamazlar."denilmektedir.

Yukarıda yer verilen hükümler çerçevesinde:
1- mezun olan veya mezun olabilecek durumda olanlar (KPSS) sınava girebilecektir.
2-Sınav sonucu ile tercih yapıp memur olabilmeleri için ise mezun olmaları gerekmektedir.
3-Mezun olmadığınız için isterseniz alt öğrenim seviyesi için açılan sınava da girmeniz mümkün bu sizin bu tercihinizdir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam