2012 yılından önce, 18 yıl hizmeti var iken istifa edip ayrılan memur, ikramiyesini alabilir mi?

08/07/2016 08:24:00
Yazdır

Soru

öncelikle merhabalar ben memurlar net in sıkı bir takipçisiyim size babamın emekliliği ile ilgili bir sorum olacak babam 18 yıl boyunca maliye de memur olarak çalıştı sonrasında da istifa ederek hayvancılık yaptı sonrasında dışardan 5 yıl boyunca primlerini ödeyerek emekli olmaya hak kazandı şimdi son 5-6 yıldır emekli maaşı alıyor fakat sonradan öğrendik ki 15 yılını doldurup istifa edenler hem ikramiye alabiliyormuş hemde maaşları memur emeklisi maaşı gibi olabiliyormuş şu an 1300 tl maaş alıyor sizce bir şeyler yapılabilir mi, yapılabilirse bize bir yol gösterebilir misiniz, dilekçe yazılacak mı yazılacaksa nereye yazmamız gerekir şimdiden teşekkür ederim iyi günler dilerim.
hayırlı günler hayırlı bayramlar.

Cevap

Babanızın istifa ettiği tarihin 2012 yılından önce olduğu anlaşılıyor. Bu durumda SGK.ya müracaat edilse dahi SGK. memuriyet süresine ikramiye ödemez. Ancak idari dava ile kazanılacak bir durum olmakla birlikte SGK.nın babanızla aynı durumda olanlara, yani memurluk hizmetlerine ikramiye alabilecek kişilere dava açmalarına gerek kalmadan ne zaman aylık bağlanmışsa, aylık bağlandığı tarihteki tutar üzerinden emekli ikramiyesi ödenmesine yönelik bir Kanun değişikliği yapılması söz konusu. Kanun TBMM.den geçip kabul edildiği takdirde ikramiye tutarını alabilir. Bunun için tarafınızca yapılacak işlem:
1- Hiç bir müracaat olmaksızın Kanun değişikliğini takip ederek SGK.ca ikramiye tutarının ödenmesini bekleyebilirsiniz.
2- SGK. ya yazılı müracaat yaparak sonucunu bekleyebilirsiniz.
3- Bu aşamada ikramiye tutarı ödensin şeklinde dava açmanıza gerek olmadığını değerlendirmekteyiz.

Bu soru 8,465 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam