Adalet Bakanlığında eğitim durumundan nakil var mı?

22/08/2016 17:29:00
Yazdır

Soru

Ben memur olarak çalışıyorum, zabıt katibi olarak görevliyim. Şimdi size sorum şudur;
Bu sene yapılan YGS sınavlarına girdim ve ÖSYS yerleştirmelerinde yaptığım tercih ile ... Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İkinci Öğretim Bölümünü kazandım. Kendim İmam-Hatip çıkışlıyım. Geçen hafta başında komisyonumuza dilekçe yazdım ve eklerine kazandığıma ve e-kayıt yaptığıma dair evraklarımızı gönderdim. Bu şekilde cevap verildiğinde sanıyorum red geliyor. Bugüne kadar tarafıma herhangi bir cevap verilmedi. Ayrıca OHAL kapsamında olduğumuz için bununla ilgili tayinimin yapılması hakkında bir görüş veya yazı var mıdır? Bu durumda ne yapmam gerekiyor ve kanunda sırasına göre kanun yoluna başvurur denildiği için komisyonumuza başvurarak başladım. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Cevap

Sorunuzun cevabı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yer almaktadır.

Yönetmeliğin 27. maddesinde 2013 yılına kadar şu hüküm vardır:

" Çocukları, eşi veya kendisi yüksek öğretim kurumlarında okuyanlar ile bulunduğu yerde çocukları, eşi veya kendisinin öğrenim düzeyine uygun ilk veya orta öğretim kurumu bulunmayanlar, kadro durumunun elverişli olması şartıyla öğretim kurumlarının bulunduğu yere veya yakınına atanabilirler. Ancak yüksek öğrenim nedeniyle atama yapılırken personelin üst öğrenime veya görevi ile ilgili bölüme kaydolması esas alınır."

Ancak bu düzenleme, 2 Nisan 2013 tarihinde yönetmelikten çıkarılmıştır. Dolaysıyla bugün itibariyle naklinize imkan sağlayacak bir düzenleme bulunmamaktadır.

Bu soru 5,875 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam