Üniversitedeki sekreterin özel hzmet tazminat oranı nedir?

26/09/2016 18:15:00
Yazdır

Soru

Merhaba, ben üniversitede sekreter kadrosunda çalışan memurum, maaşım 2802 tl fakat sizin hesaplama programında 2905 civarı maaş çıkıyor dikkatimi çeken nokta ''özel hizmet taz. bende 49 görünürken sizin programda 55 '' çıkıyor fark sanırım burdan kaynaklanıyor ama hangisi doğru olduğuna karar veremedim. Bilgilerinizi paylaşmanız beni ziyadesiyle mutlu edecektir. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

Cevap

Maaş hesaplama robotunu hazırlar iken özel hizmet tazminat oranları için yan ödeme kararnamesinde yer alan hizmet tazminat puanlarını dikkate almaktayız.Söz konusu yan ödeme kararnamesinin özel hizmet tazminatı satırının sizimle ilgili bölümü şu şekildedir:

"GRUP-17..... : 55
Yukarıda sayılan 1 ila 16 ncı Gruplara göre özel hizmet tazminatı alamayanlardan, Kurumların Genel İdare Hizmetleri Sınıfına dahil 1, 2, 3 ve 4 üncü dereceli kadrolarında bulunanlar."

düzenlemesi yer almaktadır.

Yukarıda yer alan düzenleye göre "Sekreter" unvanı için kadro derecesi 1-4 arasında olanlarda, özel hizmet tazminatı 49 puandan değil 55 puan üzerinden ödeme yapılabilmektedir. Ayrıca; Devlet Personel Başkanlığından unvan bazlı olarak hazırlanan kadro derece aralıklarını gösteren tabloda, "Sekreter" unvanı için; 2 ile 13 kadro derecesi arası olarak yer almaktadır. Bu nedenle, eğitim durumunuz, hizmet sınıfınız ve kadro unvanınıza göre yükselebileceğiniz kadro derecenize bakınız. Eğer Kadro dereceniz 1-4 arası ise (ödemeye esas kadro derece değil) bu durumun düzletilmesi için çalıştığınız kuruma başvurabilirsiniz..

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam