Üst öğrenimin zam ve tazminat avantajı nedir?

07/11/2016 21:19:00
Yazdır

Soru

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bir il müftülüğünde T.H.S da tekniker olarak görev yapmaktayım. Bilişim Teknolojileri ve Mühendislik Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri mezunuyum, bu mezuniyetim ile alakalı bir üst öğrenimin bana getirmiş olduğu zam ve tazminat avantajından yararlanma imkanım var mıdır?

Cevap

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararın 4. Maddesine göre, kurumların teknik hizmetler sınıfına ait kadrolarında bulunanlardan, bu hizmet sınıfına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, üst öğrenimleri esas alınarak zam ve tazminat ödenmektedir.

Teknik hizmetler sınıfında tekniker olacak görev yaptığınızdan, bitireceğiniz üst öğrenimin teknik hizmetler sınıfına atanabilecek bir üst öğrenim olarak değerlendirilmesi halinde, bitirdiğiniz üst öğrenime ait zam ve tazminatlardan yararlanmanızın mümkün olabileceğini düşünüyoruz.

Benzer konuya ilişkin cevabımıza aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.

Tıklayınız.
Bu soru 9,456 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam