Emeklilikte, 2002'deki kademeli yaş grubuna girmek için kaç yıl hizmet gerekiyor?

21/11/2016 13:17:00
Yazdır

Soru

1999 Ağustos ayı itibari ile özel şirkette 15 yıl sigortam var. 22.08.2016 tarihinde memur olarak atandım. daha önceki sigortamın emekliliğe faydası olur mu? Bir de hizmet birleştirmesi yaparsam yıllık izin sürem değişir mi? Kademe derece ilerlemesi gibi imkan sağlar mı?

İyi Çalışmalar Teşekkür Ederim

Cevap

2008 yılı Ekim ayından sonra ilk defa memur olanların, bu tarihten önce geçen Sigortalı veya Bağ-Kurlu Hizmet süreleri memur için ne getirir

1. 2008 yılı Ekim ayından önce geçen SSK.lı, Bağ-Kurlu sürelerin 8 Eylül 1999 tarihinden önce olması:

. Kadın memur için 20, Erkek memur için 25 hizmet yıllarının tamamlanmasını sağlar.

. Kadın ve erkek memurun yaş grubunun bulunmasında 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanununun kademeli yaş gruplarını belirleyen Geçici Madde 205 kapsamına dahil eder. Yani Kadın memurun 58, erkek memurun 60 yaşını tamamlamasını bekletmez.

2. 2008 yılı Ekim ayından önce geçen SSK.lı, Bağ-Kurlu sürelerin 8 Eylül 1999 tarihinden sonra olması:

. Kadın ve Erkek memur için 25 hizmet yıllarının tamamlanmasını sağlar.

. Kadın için 58, Erkek için 60 yaş grubu olur. Yani 8 Eylül 1999 tarihinden sonra geçen SSK.lı, Bağ-Kurlu süreler kadın veya erkek memuru kademeli yaş grubuna dahil etmez. Bir avantaj sağlamaz.

. 2008 yılı Ekim ayından sonra ilk defa memur olanların, bu tarihten önce geçen SSK.lı veya Bağ-Kurlu süreleri ile memurluk sürelerinin toplamı emekli olduklarında Yaşlılık aylığı bağlanması sisteminde esas alınır. Bu durumda olanların sadece yaş gruplarında 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu uygulanır, aylık sisteminde ise 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu uygulanır.

3. Memurların SSK.lı veya Bağ-Kurlu süreleri şayet memurların kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinde dikkate alınıyorsa veya alınan kısımları varsa, bu süreleri yıllık izine hak etmede aranılan sürelerde dikkate alınır, alınmıyorsa dikkate alınmaz. Açık olarak belirtmek gerektiğinde, memurun SSK.lı veya Bağ-Kurlu sürelerinin intibak işlemlerinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hükümleri uygulanır, bu hükümlerde hangi sürelerin kazanılmış hak aylık dereceleri için dikkate alınacağı belirlenmiştir. Bu hükümlere uygun süreleri varsa bu süreleri yıllık izin sürelerinde değerlendirilir. Hangi sürelerin kazanılmış hak aylık derece ve kademelerinde değerlendirileceği hususunda yapmış olduğumuz değerlendirmeler için http://www.memurlar.net/haber/497750/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.

4. Memurluk öncesinde sigortalı veya bağ-kurlu başlanılması memurun yaş grubunu değiştirmez. Bu konuda değerlendirmelerimiz sitemizde bulunmaktadır, ziyaret edebilirsiniz.

Durumunuzu değerlendirmemiz:

Memurların kademeli yaş grubuna girebilmesi için 8 Eylül 1999 tarihinden önce 3 yıl ve daha fazla bir süre çalışılan hizmetlerinin olması gerekir, yoksa kademeli yaş grubuna dahil olmaz. 3 yıl ve daha fazla çalışılan süresi bulunan kadın memur için yaş grubu 55 olur, erkek memur için de yaş grubu 58 olur, yoksa kadın memur 58 yaş, erkek memur da 60 yaş grubu olur.

Bu bağlamda: Ağustos 1999 başlangıçlı SSK.lı sürelerinizin olması 15 Haziran 2002 tarihine göre hesaplaması yapılan kademeli yaş grubuna dahil etmez.Yaş grubunuz 58 olur + 20 yıl hizmet sürenizi de tamamladığınızda emekli olabileceğinizi değerlendirmekteyiz. 15 Haziran 2002 tarihindeki hizmetlerinizin tamamı şayet 3 yıl ve daha fazla olsaydı yaş grubunuz 55 olurdu.

Sigortalı sürelerinizin tamamı veya belirli bir kısmı kazanılmış hak aylık derecesinde değerlendirme kapsamına girerse, bu kısmı yıllık izin sürenizin tespitinde yarar sağlar, yoksa sağlamaz, bu konudaki bilgiyi görev yaptığınız Kurumdan öğrenebilirsiniz.

2008 yılı Ekim ayından sonraki memurlar için derece ve kademelerin ilerlemesi sadece görev yaptıkları süre için kullanılır, emeklilik aylığında kullanılmaz, emekli ikramiyesinde kullanılır. Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumunun yayımlamış olduğu 21/08/2014 ve 01/10/2014 tarihli iki duyurusu bulunmaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam