Görevden uzaklaştırma, eş durumu tayini istemeye engel midir?

06/01/2017 15:37:00
Yazdır

Soru

Ben Şubat 2016 da atandım. Adaylığım özelde kalktığı için direk atandığım ile gittim. 14 Ekimde de açığa alındım. Eş durumu yapabilecek miyim? Ağustosta yapmışlar. Ama şuan için MEB bir duyuru yapmamış. Sizce durumum nedir?

Cevap

Görevden uzaklaştırma bir disiplin cezası değil memurun hakkında açılmış olan disiplin soruşturması ve/veya ceza soruşturmasının daha etkin yürütülebilmesi için alınan geçici bir tedbir kararıdır. DMK 141. Maddesine göre "Görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenir. Bu gibiler bu Kanunun öngördüğü sosyal hak ve yardımlardan faydalanmaya devam ederler."

Ayrıca Görevden uzaklaştırma ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde sadece zorunlu çalışma süresinden sayılmayacak süreler başlığı altında "Görevden uzaklaştırılan, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 143 üncü maddesinde sayılan durumların gerçekleşmesi durumunda zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanları dışında geçirdikleri süreler zorunlu çalışma süresinden sayılmaz" hükmü yer almaktadır. Bunun dışında mevzuatta görevden uzaklaştırma ile ilgili kısıtlayıcı hüküm bulunmamaktadır.

Mezkur hükümlerden de anlaşılacağı üzere sosyal haklardan yararlanmaya devam edeceği açıkça belirtilmiştir. Bu sebeplerle hakkınızda verilen uzaklaştırma kararı eş durumu tayini istemenize engel değildir.

Bu soru 8,796 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam