Eşi özel sektörde çalışan öğretmen nasıl nakil ister?

09/01/2017 10:51:00
Yazdır

Soru

Ben Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak çalışmaktayım eşim işe 1 Ocak itibariyle başladı seneye Ocak ayındaki eş durumu atamasında onun olduğu yere gidebilir miyim? Sigortasının seneye başvuruların başladığı tarihe kadar 360 gün mü olması lazım?

Cevap

Devlet memurlarının yer değiştirme suretiyle atanmalarına ilişkin yönetmeliğin 14/D hükmüne göre "Kamu personeli olmayan eşinin, talep edilen yerde başvuru tarihi itibarıyla son iki yıl içinde 360 gün sosyal güvenlik primi ödemek suretiyle kendi adına veya bir hizmet akdi ile işverene bağlı olarak çalışmış ve halen çalışıyor olması halinde bu durumda olan eşin bulunduğu yere, ..." denmektedir. ayrıca milli eğitim bakanlığının yayınladığı yer değişikliğinde dikkat edilecek hususlarda da "...başvurularının son günü itibarıyla son iki yıllık süre zarfında en az 360 gün sigortalı hizmeti olduğunu ve sigortalılığının halen devam ettiğini gösterir belge..." denilerek duruma açıklık getirilmiştir.

(https://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_12/29123829_2017_ocak_mazeret_duyurusu.pdf)

Mezkur hükümlerden de anlaşılacağı üzere öğretmenlerden özel sektörde çalışan eşlerinin başvuruların son günü itibarıyla son iki yıl süre zarfında en az 360 gün sigortalı hizmeti olduğunu ve sigortalılığının halen devam ettiğini belgelendirenler, aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği isteğinde bulunabilecektir.

Buna göre seneye 1 Ocağa kadar eşiniz 360 gün sigortalı olacağından eş durumu tayini isteyebilirsiniz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam