Ayrıldığım üniversitedeki Doçent kadrosuna dönebilir miyim?

09/09/2017 23:00:00
Yazdır

Soru

İyi günler,

Doçent olarak 1. derecede çalışmış olduğum üniversitemden başka bir üniversiteye 3. derecede muvafakatla geçtim. Geçeli 1 ay oldu. Ancak ailevi sebeplerden dolayı tekrar eski üniversiteme dönmek istiyorum. Acaba bunun bir yolu var mıdır? OHAL şartlarında olmak bu işe yardımcı olabilir mi? Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?

Cevap

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 25. Maddesi doçent kadrolarına atamayı düzenler:

"a) Bir üniversite biriminde açık bulunan doçentlik kadrosu, rektörlükçe, isteklilerin başvurması için ilan edilir. Müracaat eden adayların durumlarını incelemek üzere rektör tarafından varsa biri ilgili birim yöneticisi, en az biri de o üniversite dışından olmak üzere üç profesör tespit edilir. Bu profesörler, adaylar hakkında ayrı ayrı mütalaalarını rektöre bildirirler. Rektör, bu mütalaalara dayanarak, üniversite yönetim kurulunun görüşünü de aldıktan sonra atamayı yapar.

b. Doçentliğe atamada aşağıdaki şartlar aranır:

(1) Doçentlik unvanını almış olmak,

(2) Üniversiteler, doçentlik kadrosuna atama için, Yükseköğretim Kurulunun onayını almak suretiyle, münhasıran bilimsel kaliteyi artırmak amacına yönelik olarak, bilim disiplinleri arasındaki farklılıkları da göz önünde bulundurarak, objektif ve denetlenebilir nitelikte ek koşullar belirleyebilirler."

Yukarıdaki usule uyarak önceki üniversiteye dönmenize engel bir durum olmadığını düşünüyoruz.

OHAL şartlarının usul açısından geçişe bir etkisi olmayacaktır.

Bu soru 16,039 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam