Mühendislik mezunu sağlık personeli memurluğa girişte ilave 1 dereceden yararlanır mı?

13/09/2017 13:45:00
Yazdır

Soru

İYİ ÇALIŞMALAR.

SAĞLIK BAKANLIĞINDA ATT OLARAK GÖREV YAPAN VE MÜHENDİSLİK BİTİREN SAĞLIK PERSONELİNE TERFİ YÖNÜNDEN 657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNUN 36. MADDESİNİN A BENDİNİN 2. FIKRASI UYGULANIR MI?

İLGİLİ MADDEDE ŞÖYLE DENİLMEKTEDİR.

-ORTAK HÜKÜMLER

A) Sınıfların öğrenim durumlarına göre giriş ve yükselebilecek derece ve kademeleri aşağıda gösterilmiştir.

2 - Dört yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenlerden yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar sıfatını almış olanlar ile bunlardan öğretmenlik hizmetinde çalışanlar, Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu, Erkek Teknik Öğretmen Okulu ve Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunları, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ile uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu mezunları(1), Teknik Eğitim Fakültesi (Yüksek Teknik Öğretmen Okulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) mezunları (2), öğrenimlerine göre tesbit edilen giriş derece ve kademelerine bir derece,

BENİM GÖRÜŞÜM BU ARKADAŞ MÜHENDİSLİK BİTİRMİŞ, AMA ATT OLARAK GÖREV YAPTIĞINDAN BURADAKİ BİR DERECEYİ HAK ETMEMESİ LAZIM.

KONU HAKKINDA DEĞERLİ GÖRÜŞLERİNİZİ İVEDİLİKLE BİLDİRİLMESİNİ SAYGILARIMLA VE ÖNEMLE ARZ EDERİM.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36/A-2 maddesi:

"Dört yıl süreli yüksek öğrenimi bitirenlerden yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar sıfatını almış olanlar ile bunlardan öğretmenlik hizmetinde çalışanlar, Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu, Erkek Teknik Öğretmen Okulu ve Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu mezunları, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi ile uygulamalı Endüstri Sanatları Yüksek Okulu mezunları, Teknik Eğitim Fakültesi (Yüksek Teknik Öğretmen Okulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu) mezunları, öğrenimlerine göre tespit edilen giriş derece ve kademelerine bir derece, eklenmek suretiyle bulunacak derece ve kademelerden hizmete alınırlar."

Madde yorumumuz: Maddede sayılan unvanları öğrenimle kazananlar (yüksek mühendis, mühendis, yüksek mimar, mimar) ile sayılan okullardan mezun olanların memurluğa girmeleri halinde görev yaptıkları sınıfa veya kadroya bakılmaksızın giriş derece ve kademelerine bir derece eklenmesi gerekmektedir.

Sonuç olarak Sağlık Bakanlığında ATT olarak görev yapan ve mühendislik bitiren sağlık personeline terfi yönünden 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36/A2 bendinin uygulanması gerektiğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam