Askerlik sürem yıllık izin hesabında sayılır mı?

20/09/2017 21:16:00
Yazdır

Soru

Kolay gelsin. Size bir sorum olacaktı. Ben 18.08.2009 yılında ilk memuriyete başladım bugün itibari ile 8 yıl 1 ay 2 gün hizmetim var. Askerliğimi 15 ay olarak yaptım. Size sorum 10 yılı dolduran memura 30 gün izin hakkı verilir diyor ya. Biz bu on yılı hesaplarken askerliği işin içine katacak mıyız? Yoksa askerlik harici mi 10 yıl çalışmamız gerekmektedir. Şimdiden bilgilendirme yaptığınız için teşekkür ederim.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 84. Maddesi:

"Muvazzaf askerlik görevini yaptıktan sonra Devlet memurluğuna atananlar adaylık esaslarına tabi olurlar ve muvazzaf askerlikte geçen süreleri asaletlerinin tasdikinden sonra kademe ilerlemesi yapılmak ve sınav veya seçmeye tabi tutulmak suretiyle derece yükseltilmesinde de değerlendirilir."

657 sayılı Kanunun 102. Maddesi:

"Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (On yıl dahil) olanlar için yirmi gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir."

Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği (Seri No 154):

"Yıllık izin sürelerinin hesabında, hangi statüde olursa olsun kamu kurum ve kuruluşlarında geçen hizmet süreleri ile kamu kurum ve kuruluşlarında geçmese dahi Devlet memurlarının kazanılmış hak aylıklarında değerlendirilen hizmet sürelerinin dikkate alınması tebliğ olunur."

Muvazzaf askerlikte geçirdiğiniz süreler kazanılmış hak aylık derecenizde sayıldığından yıllık izin sürenizin hesabında da dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam