Çalıştığım il dışında ikamet edebilir miyim?

23/10/2017 10:55:00
Yazdır

Soru

MARDİN . MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖREV YAPMAKTAYIM. MARDİN DE ÇALIŞIP MESAİ SAATLERİNİ AKSATMADAN DİYARBAKIR DA İKAMET EDEBİLİR MİYİM?

Cevap

Devlet memurlarının görev mahallinde ikamet etme mecburiyeti 657 sayılı Devlet memurları Kanunun ek 20 maddesinde düzenlenmişti. Düzenleme şu şekilde idi:

"Devlet memurlarının görev yaptıkları kurum ve hizmet birimlerinin bulunduğu yerleşme merkezlerinde (mücavir alanları dahil belediye ve köy hudutları içerisinde) ikamet etmeleri esastır.

Devlet memurlarının görevini aksatmamak kayıt ve şartıyla birinci fıkrada belirlenen hudutlar dışında ikamet etmelerine mensup oldukları kurumun yetkili amirince izin verilebilir.

Devlet memurları, ikamet ettikleri il hudutlarını tatillerde ancak yetkili amirin izniyle terk edebilirler."

Ancak, bu hüküm 2011 yılında kaldırılmıştır.

Sonuçta, artık görev mahallinde ikamet etme mecburiyeti bulunmamaktadır. Mesai saatlerine uymak kaydıyla, Türkiye'nin her yerinde ikamet mümkündür.

Ayrıca belirtmemiz gerekir ki başka bir ilde ikamet etmek mesaiye geç kalmaya ya da erken ayrılmaya mazeret sayılamaz. Bu durumlarda disiplin hükümleri işleyebilecektir.

Konuyla ilgili haberimiz.

Bu soru 13,226 defa okundu.
YORUMLAR
Bu soruya henüz yorum yapılmamış.
İlk yorumu siz ekleyin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam