Sözleşmeli personelin refakat izni

10/02/2019 19:45:00
Yazdır

Soru

Merhabalar,

Eşim sözleşmeli memur, 3 aylık çocuğumuzun sağlık durumlarından dolayı 3 aylık refakat izni aldı.

Bu refakat izni bitiminden sonra tekrar 3 aylık refakat izni alabilir mi?

Cevap

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların 9. Maddesi:

"Sözleşmeli personelin, bakmakla yükümlü olduğu veya sözleşmeli personel refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren bir hastalığının bulunması hallerinde, bu hallerin sağlık kurulu raporuyla belgelendirilmesi şartıyla, istekleri üzerine üç aya kadar ücretli izin verilir. Refakat sebebiyle izin verilmesine esas teşkil edecek sağlık kurulu raporunda; refakati gerektiren tıbbi sebepler, refakat edilmediği takdirde hayati tehlike bulunup bulunmadığı, sürekli ve yakın bakım gerekip gerekmediği, üç ayı geçmeyecek şekilde refakat süresi ve varsa refakatçinin sahip olması gereken özel nitelikler belirtilir."

Sözleşmeli personelde bir hastalık için 3 ay refakat izni var. Ancak aynı hastalık için ikinci kez 3 aylık refakat izni bulunmuyor.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam