Sözleşmeli teknisyenim iktisat diplomam sayesinde ücretim artar mı?

30/09/2017 19:14:00
Yazdır

Soru

Merhabalar;

Geçtiğimiz Haziran ayında Adalet Bakanlığında Meslek Lisesi çıkışlı olarak 4/B Sözleşmeli Bilgisayar Teknisyeni unvanıyla göreve başladım. Ardından daha bir ay dolmadan İktisat Bölümü Lisans diplomamı alarak mezun oldum. Daha sonra Lisans Diplomamı kurumuma verdim. Maaş ve özlük haklarımda bir artış olup olmayacağını sordum.

Sizce maaşımda ve özlük haklarımda artış olur mu cevaplarınızı bekliyorum.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4. maddesinin (B) bendi uyarınca 06.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ekinde "Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar" yürürlüğe konulmuştur.

Esasların 3. Maddesi:

"Sözleşmeli personelin ücreti; pozisyon unvanı, bu unvana ilişkin eğitim düzeyi, kurumunda aynı pozisyon unvanında geçen hizmet süresi dikkate alınarak tespit edilir."

Esasların 14. Maddesi:

"657 sayılı Kanunun değişik 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre çalıştırılacak sözleşmeli personelin sayısı, unvanı, nitelikleri, sözleşme ücreti ve süreleri ilgili Bakanlığın önerisi ve Devlet Personel Başkanlığının olumlu görüşü üzerine Maliye Bakanlığınca saptanır."

Sözleşmeli personelin ücretleri "pozisyon unvanına ilişkin eğitim düzeyi" ve "hizmet süresine" göre farklılaştırılmaktadır. Örneğin, hizmet süresi 5 yılı aşan sözleşmeli personel ücret skalasında bir üst guruba yükseltilmektedir. Aynı şekilde orta öğretim mezunu hemşire ön lisans veya lisans öğrenimi sonucu hemşire unvanını ihraz etmesi halinde ücret skalasında bu öğretim seviyesi için belirlenmiş olan ücret üzerinden sözleşme yapılmakta ve ücretini almaktadır.

Ancak 4/B'li sözleşmeli personelin, tamamlamış olduğu üst öğreniminin atandığı pozisyon unvanıyla ilişkisi bulunmaması halinde ücretlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamaktadır. Bu nedenle iktisat öğrenimi nedeniyle ücretinizin etkilenmeyeceğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam