Uzman yardımcısı taşra teşkilatında çalışır mı?

09/01/2018 10:21:00
Yazdır

Soru

Merhabalar

Gıda Tarım ve hayvancılık Bakanlığında uzman yardımcısı olarak çalışan personelin taşra da görev yapamayacağını belirten kanun veya yönetmelik var mı ?

Cevap

639 sayılı Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 31. Maddesi:

"Bakanlıkta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Uzmanları ve Uzman Yardımcıları istihdam edilir."

Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Uzman Ve Uzman Yardımcılığı Sınav, Atama, Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin 4. ve 31. Maddesi:

"(1) Bu Yönetmelikte geçen;

ç) Birim amiri: Merkez teşkilatındaki birimlerin en üst amirini,

e) Hizmet Birimi: Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Merkez Teşkilatı birimlerini, ifade eder.

Uzman ve uzman yardımcılarının görevleri, yetki, hak ve sorumlulukları

MADDE 31 - (1) Uzman ve uzman yardımcıları, istihdam edildiği birimin görev alanına giren konularda aşağıdaki görevleri yaparlar:

f) Görev yaptığı birim amiri tarafından verilecek diğer görevleri yapmak.

(4) Uzmanlar verilen işleri, mevzuata uygun olarak ve süresi içinde yerine getirmekten dolayı birim amirine karşı, uzman yardımcıları da birlikte çalıştıkları uzmana ve birim amirine karşı sorumludurlar."

639 sayılı KHKda uzman ve uzman yardımcıları için merkez-taşra ayrımı yapılmamış. Ancak 639 sayılı KHKnin yürürlüğe girdiği tarihte ekteki uzman ve uzman yardımcısı kadrolarının merkez teşkilatına eklenmesinden ve yönetmelikte merkez teşkilatından bahsedilmesinden gıda, tarım ve hayvancılık uzman ve uzman yardımcılarının geçici görevlendirmeler dışında taşra teşkilatında görev yapmayacağını düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam