Kamu bankasında uzmanım, 4B'ye geçersem ücretim ve iznim nasıl belirlenir?

03/07/2018 10:09:00
Yazdır

Soru

Bir kamu bankasında uzman olarak çalışmaktayım. 4/b sözleşmeli büro personeli kadrosuna atandığım takdirde, kamu bankasındaki uzman olarak yaptığım hizmetler, büro görevlisi kadrosunda saydırıp, daha yüksek skaladan maaş alabilir miyim? Geçmiş dönemde yaptigim hizmetin adının birebir büro görevlisi olarak mı gercekleşmesi gerekir, yoksa uzmanlıkta yapılan iş çerçevesinde büro gorevlisi olarak sayılabilir mi? Son olarak bu hizmetlerim izin hesaplamasındaki yıl hesabında kullanılabilir mi? Mülakatlara az kaldı, hızlı cevabınız için teşekkür ederim.

Cevap

Sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslar:

"Madde 3- Sözleşmeli personelin ücreti; pozisyon unvanı, bu unvana ilişkin eği-tim düzeyi, kamu kurum ve kuruluşlarında aynı kadro veya pozisyon unvanında geçen hizmet süresi dikkate alınarak tespit edilir.

Madde 9- 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 2 nci maddesinde belirtilen kurumlarda geçen hizmet süresi, bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir."

Bizce kamu kurumlarında birebir aynı unvanla çalışılan süreler 4B ücretinde sayılacaktır.

Ancak izinde durum farklı. 217 sayılı KHK kapsamına giren kurumlarda geçen hizmetler sözleşmeli personel izninde sayılmakta. Kamu bankaları bu khk kapsamında görünüyor.

Sorunuza göre, çalıştığınız banka kamu kurumu sayılsa bile uzman ve büro görevlisi farklı unvanlar olduğundan bu sürenin ücret hesabında sayılmayacağını, ama izinde sayılacağını düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam