Sözleşmeliden aynı ildeki memurluğa geçenlerin istifası ve işe başlama süresi

25/08/2018 22:32:00
Yazdır

Soru

İyi Günler. Üniversitede memur(4a lı) olarak görev yapıyorum. 4b li bir kuruma tekniker olarak yerleştirildim. Ohalinde kalktığı bu zamanda istifa sürecim nasıl işler? 4b li olarak atandığım kurum Güvenlik Soruşturmasını yaptıktan, sözleşme imzalamaya çağırdıktan ve bana şu tarihte göreve başlayabilirsin dedikten sonra mı istifa etmem gerekiyor? Ayrıca 4b li çalıştığım kurum taşra ve mevcut 4a lı çalıştığım kurumumun bulunduğu ile de bakıyor beni 4a lı olarak çalıştığım ile atamamı yaparsa kaç gün içinde işe başlamam gerekir? Kısa sürede cevaplamanız benim yararıma olacaktır. Teşekkürler

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 62. Maddesi

"İlk defa veya yeniden veyahut yer değiştirme suretiyle;

a) Aynı yerdeki görevlere atananlar atama emirlerinin kendilerine tebliğ gününü,

b) Başka yerdeki görevlere atananlar, atama emirlerinin kendilerine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde o yere hareket ederek belli yol süresini,

izleyen iş günü içinde işe başlamak zorundadırlar."

OHAL kalktığından artık 657 sayılı Kanunun 94. Maddesi işliyor:

"Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Çekilmek istiyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.

Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartiyle bir ay kaydına tabi değildirler."

4b li olarak atandığınız kurum Güvenlik Soruşturmasını yaptıktan sonra atamanızı yapana kadar istifa etmeniz gerektiğini düşünüyoruz. Yani sözleşme imzalamaya çağırdığında diğer kurumla ilişkiniz kalmamalı.

Aynı ile atanırsanız tebliği izleyen iş günü yeni görevinize başlamanız gerektiğini düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam