Diğer teknik hizmet personeli (kimyager) pozisyonuna geçmek istersem 1 yıl bekleme süresine takılır mıyım?

06/11/2018 09:10:00
Yazdır

Soru

Merhaba;

4B li Yurt Yönetim Personeli olarak 1 yıl içerisinde istifa edip yine 4B li Adli Tıp Kurumu Kimyagerlik kadrosuna başvuru yapabilir miyim? Unvan değişikliği burada işe yarıyor mu?

Şimdiden teşekkürler.

Cevap

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1. Maddesi:

"Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.

Sözleşmesini;

b) (Değişik: 14/05/2018-2018/11809) Öğrenim durumu itibariyle ihraz edilen ve ekli 4 sayılı cetvelde yer alan unvanlara ilişkin pozisyonlara ek 4 üncü madde çerçevesinde atanmak suretiyle unvan değişikliği yapanlardan,

tek taraflı feshedenler, bir yıllık süre şartına tabi tutulmadan yeniden istihdam edilebilirler."

Adli tıp kurumu kimyager alımını DİĞER TEKNİK HİZMET PERSONELİ pozisyonuna yapmakta. 4 sayılı cetvelde bu unvanın niteliği "657 sayılı Kanunun teknik hizmetler sınıfında sayılan ve cetvelde yer almayan diğer unvanlarla ilgili yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak." olarak yer alıyor.

Sonuçta bu unvan teknik öğrenimle ihraz edildiğinden ve Esaslara ekli 4 sayılı cetvelde yer aldığından istifa etmeniz halinde 1 yıl bekleme süresine tabi olmayacağınızı düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam