Teknik dil tercümanı olarak geçen hizmetim sözleşme ücretinin hesabında sayılır mı?

15/12/2018 18:34:00
Yazdır

Soru

Sayın Yetkili,

Halihazırda Sözleşmeli Mütercim - Tercüman olarak çalışmaktayım. Sağlık Bakanlığında Teknik Dil Tercümanı unvanı ile Bağ-Kur'a prim ödemek suretiyle 10 aylık bir çalışma geçmişim var. Bu süre eklendiği takdirde sözleşme ücretim Ocak 2019 için bir üst gruptan hesaplanacak. Kurumumun personel platformunda her ne kadar resmi hizmet altında görünmese dahi bu süre, Bakanlıktan alınacak resmi yazı ile, sözleşme ücretine esas hizmet yılı kapsamında hizmetten sayılır mı?

Teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Cevap

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar:

"Madde 3- Sözleşmeli personelin ücreti; pozisyon unvanı, bu unvana ilişkin eğitim düzeyi, kamu kurum ve kuruluşlarında aynı kadro veya pozisyon unvanında geçen hizmet süresi dikkate alınarak tespit edilir. Pilot unvanlı sözleşmeli personel pozisyonlarına ilişkin sözleşme ücretlerinin tespitinde, kamu kurum ve kuruluşları dışında pilot olarak geçen hizmet süreleri de dikkate alınır."

Sağlık Bakanlığında Teknik Dil Tercümanlarının, Sağlık Sektörünün Yeniden Yapılandırılmasına Destek Projesi kapsamında Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası'ndan (Dünya Bankası) alınan destekle proje için istihdam edildiği anlaşılıyor. Yani bizce bu çalışma bir kadro veya pozisyonda geçen hizmet süresi değildir.

Sonuçta Sağlık Bakanlığında Teknik Dil Tercümanı unvanı ile Bağ-Kur'a prim ödemek suretiyle geçen 10 aylık çalışmanızın sözleşme ücretinize esas hizmet yılı kapsamında hizmetten sayılamayacağını düşünüyoruz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam