Sözleşmeli mühendisim, ilaveten şoförlük görevi verilmesi doğru mu?

16/07/2019 05:10:00
Yazdır

Soru

Sayın Editör;

Bir kamu kurumunda Sözleşmeli Mühendis olarak çalışmaktayım, sözleşmem her yıl takvimi ile sınırlıdır ve 01.01 itibariyle yenilenmektedir. Kurumumuzda şoför olmadığı veya şoför çalıştırılmak istenmediği için dairede araç kullananlara kaymakamlıktan olur alındı, ama ben araç kullanmak istemiyorum, hem sözleşmemde bildiğiniz gibi mühendislik dışında bir işte çalıştırılamaz ibaresi bulunmaktadır, bu konuda yasal olarak yapmam gerekenler nelerdir. Kolay Gelsin

Cevap

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar:

"Madde 3- Sözleşmeli personelin ücreti; pozisyon unvanı, bu unvana ilişkin eğitim düzeyi, kamu kurum ve kuruluşlarında aynı kadro veya pozisyon unvanında geçen hizmet süresi dikkate alınarak tespit edilir.

Madde 4- Personel, sözleşmelerinde belirtilen görev yeri dışında çalıştırılamaz.

Madde 6- İlgililer sözleşmelerinde belirtilen görev dışında başka bir işte çalıştırılamaz."

Sözleşmeli personel sözleşmesinde belirtilen görev ve görev yeri dışında çalıştırılamamakta, ücreti de bu görevine göre belirlenmektedir.

Sözleşmeli personele, sözleşmesinde belirtilmeyen bir görev verilmemesi gerekir. Sözleşmelerinde belirtilecek görevlerin de pozisyon unvanlarıyla bağlantılı olması gerekir.

Sonuçta, bir makamın onayı ya da oluru ile sözleşmeli personele sözleşmesinde yer almayan bir görev verilemeyeceğini düşünüyoruz.

Bu konuda Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuruda bulunabileceğinizi belirtelim.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam