merhabalar,
mümkünse, ben bir konu hakkında bilgi almak istiyorum
bilindiği üzere meb şef memurlara yönelik görevde yükselme sınavı yaptı. ben şef olmak için girdim ve ve barajı geçtim lakin hizmet süremin 8 yıldan az olması sebebiyle,
zonguldak'ta 3 ve 4. kadrolara yerleşemiyorum. seçebileceğim 5. dereceden kadro olan sadece 1 yer var ve burasıda bana düşmeyecek.
ben engelli bir kamu çalışanıyım 2010 da göreve başladım ve engellilere yönelik yer değiştirme hakkını hiç kullanmadım.
şimdi ben il dışında bana uyan dereceleri seçsem ve birine yerleşsem. göreve başladığım gün dilekçe ile yer değiştirme talebinde bulunarak şuan ikametgahımın olduğu yerdeki ilçe milli eğitim müdürlüğünü istesem,
1-il dışında atandığım yerde belli, bir süre çalışma zorunluluğum var mı?
2-ikametimin olduğu yere atanabilmem için boş kadro olması gerekiyor mu yoksa kadro dolu olsa da bunu dikkate almadan yeni kadro tahsis edilir mi?
umarım tam olarak anlatabilmişimdir
Merhaba
657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen ek 39'uncu maddesi:"Devlet memurlarının, hayatını başkasının yardım veya bakımı olmadan devam ettiremeyecek derecede özürlü olduğu sağlık kurulu raporu ile tespit edilen eşi, çocukları ile kardeşlerinin, memuriyet mahalli dışında resmi veya özel eğitim ve öğretim kuruluşlarında eğitim ve öğretim yapacaklarının özel eğitim değerlendirme kurulu tarafından belgelendirilmesi halinde, ilgilinin talebi üzerine eğitim ve öğretim kuruluşlarının bulunduğu il veya ilçe sınırları dahilinde kurumunda bulunan durumuna uygun boş bir kadroya ataması yapılır."
Maddesine istinaden kardeşim ağır engelli anne ve babamla birlikte yaşıyor. Engelli kardeşim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde eğitim görüyor. Fakat ek 39'uncu madde de özel eğitim ve öğretim kuruluşu derken tüm eğitim veren kuruluşları mı kastediyor yoksa bildiğimiz ilkokul, ortaokul, lise veya kolejlerden mi kastediyor?
Merhaba 2 yıllık devlet memuruyum yüzde 40 engelliyim belediyede çalışıyorum kanundan yararlanarak tayin hakkımı kullanamıyorum cevap bekliyorum şimdiden teşekkürler.
"Engellilik Durumuna Bağlı Yer Değişikliği" başlıklı Ek 3 üncü maddesinde "İlgili mevzuatına göre alınan sağlık kurulu raporunda en az yüzde kırk oranında engelli olduğu belirtilen memurlar ile ağır engelli raporlu eşi veya bakmakla yükümlü olduğu birinci derece kan hısımları bulunan memurlar engellilik durumundan kaynaklanan gerekçelere dayalı olarak yer değiştirme talebinde bulunabilir.
denilen maddede engelli raporu olanlardan mazaretsiz atama yapılır mı deniyor?
yoksa mazaretli atama yapılır mı diyor.?iki anlam çıkıyor bundan çünkü virgül yok