4924'lü yurt dışında yabancı dil eğitimi için ücretsiz izin alabilir mi?

26/06/2007 12:05:00
Yazdır

Soru

Merhaba,
2004 yılından bu yana 4924 sayılı kanuna göre sözleşmeli personel olarak çalışmaktayım. Bu Kanuna göre çalışan personelin askerlik ve doğum izni haricinde ücretsiz izin alma hakkı var mıdır? (örneğin yurtdışındaki dil okullarına gitmek için) . Saygılarımla

Cevap

Bilindiği üzere, 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun hizmet sözleşmesi başlıklı 5 inci maddesinin 7 inci fıkrasında "Sözleşmeli personelin izinleri hususunda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uygulanır. Ancak, otuz günü aşan hastalık izinlerinde sözleşmeli personele yarım sözleşme ücreti ödenir. Ayrıca, sözleşmeli personelin yıllık izinleri birleştirilemez ve bu personele yıllık izinden düşülmek üzere mazeret izni verilemez." hükmü yer almaktadır.

Mesleklerine ait öğrenimi bitirerek Devlet memurluğuna alınmış ve asli memur olarak atanmış olanlardan mesleklerine ait hizmetlerde yetiştirilmek, eğitilmek, bilgilerini artırmak veya staj yapmak üzere dış memleketlere gönderilmelerine ilişkin olarak hükümlere 657 sayılı Devlet memurları Kanunun 78, 79 ve 80 inci maddelerinde yer verilmiş bulunmaktadır. Anılan maddelerde memurun dil öğrenmesi amacıyla yurt dışına gönderilmesine ilişkin bir düzenleme bulunmamaktadır.

Araştırma görevlisi yabancı dil öğrenmek için yurtdışına gidebilir mi?

Yukarıda yer verilen açıklamalar çerçevesinde; 4924 sayılı Kanun uyarınca sözleşmeli sağlık personeli olarak çalışan kişinin dil öğrenmek üzere izin verilmesi mümkün bulunmamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam