Muvafakat vermeme işleminin iptalinde, kurum atamayı yapmak zorunda mıdır?

03/08/2007 11:06:00
Yazdır

Soru

2007 KPSS ataması ile arkeolog olarak atandım. Ancak infaz koruma memuru olarak görev yaptığım için kurumumdan muvafakat talep edildi. Kurumum personele ihtiyaçları olduğu için muvafakat vermedi. Ben de idare mahkemesine dava açtım henüz sonuçlanmadı. Ancak benim kazandığım yere yeni atamada atama yapıldı, kadroları dolar ise ve ben açtığım davayı kazanır isem bu durumda ne yapmam gerekir. Şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun Memurların bir kurumdan diğerine nakilleri başlıklı 74 üncü maddesinin 1 inci fıkrasında "Memurların bu Kanuna tabi kurumlar arasında, kurumların muvafakatı ile kazanılmış hak dereceleri üzerinden veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde derece yükselmesi suretiyle, bulundukları sınıftan veya öğrenim durumları itibariyle girebilecekleri sınıftan, bir kadroya nakilleri mümkündür. Kazanılmış hak derecelerinin altındaki derecelere atanabilmeleri için ise atanacakları kadro derecesi ile kazanılmış hak dereceleri arasındaki farkın 3 dereceden çok olmaması ve memurların isteği de şarttır."denilmektedir.

Anılan hüküm gereğince bir kurumdan diğerine nakil yapılabilmesi için iki kurumun muvafakatinin bulunması ve ayrıca 657 sayılı kanunun 33 üncü maddesinin 1 inci fıkrasında yer alan "Kadrosuz memur çalıştırılamaz." hüküm uyarınca boş bir kadronu bulunması halinde atamaya yetkili amir tarafından nakil işleminin gerçekleştirilmesi mümkün bulunmaktadır.

Mahkeme kararı bilinmemekle birlikte bu açıklamalar çerçevesinde; Mahkeme çalıştığınız kurumun muvafakat vermeme işlemini iptali üzerine naklen geçeceğiniz kurumun sizi atayabileceği boş bir kadronun olması halinde atamanızı yapması gerekmektedir. Boş kadro olmaması halinde, yasa gereğince atamanız yapılamayacaktır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam