Görev tahsisli konutta oturulan süre, sıra tahsislide dikkate alınır mı?

06/12/2007 15:16:00
Yazdır

Soru

Merhabalar,
lojman için başvuru yaparken kamu konutlarında oturulmuş sürenin hesabında, geçmişte, görev tahsisli olarak oturulan süre dikkate alınır mı, cevaplandırırsanız sevinirim. Bir Memur...

Cevap

Kamu konutlarının tahsis biçimi, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ilişkin temel ilkeleri belirlemek üzere 9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu, 11/11/1983 tarih ve 18218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış bulunmaktadır. Kanun 2 nci maddesinde sayılan kapsama dahil kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlilerine; kamu konutlarının;
a) Özel tahsisli konutlar,
b) Görev tahsisli konutlar,
c) Sıra tahsisli konutlar,
d) Hizmet tahsisli konutlar olarak tahsis edilebileceği hüküm altına alınmıştır.

Kamu Konutları Yönetmeliği ise 23.9.1984 tarih ve 18524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.

Anılan Kamu Konutları Yönetmeliğinin Kamu Konutlarının Türleri başlıklı 5 inci maddesinin (c) bendinde " Sıra tahsisli konutlar; Yönetmeliğe ekli (4) sayılı cetvelde gösterilen puan durumu dikkate alınarak 9 uncu maddede belirtilen usul ve esaslara göre tahsis edilen konutlardır." olarak tanımlanmıştır.

Mezkûr (4) Sayılı Sıra Tahsisli Konutların Puanlama Cetveli'nin (c) bendinde "Personelin, 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu kapsamında olan kurum ve kuruluşlarda, daha önce konuttan yararlandığı her yıl için (-3) puan," hükmü yer almaktadır.

Yukarıda yer verilen mevzuat çerçevesinde; Sıra tahsisli konut tahsisi için müracaat eden çalışanların puanlama cetvelinin (c ) bendi uyarınca 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu kapsamında hangi statüde olursa olsun konuttan faydalandığı tüm yılları beyan etmesi gerekmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam