Ambar memuru lojmanda süresiz oturabilir mi?

12/09/2008 00:40:00
Yazdır

Soru

Sayın editör, meslek lisesinde okula bağlı lojmanlar var bu lojmanlarda ambar memuru süresiz oturabilir mi? Bu kanuni bir dayanağı var mı? Kurumda bir huzursuzluk var. Diğer personel lojmanların yanına yaklaştırılmazken sadece ambar memuru süresiz oturtuluyor. Bu sorunumuzla ilgilenirseniz memnun oluruz.

Cevap

Kamu konutlarının tahsis biçimi, oturma süresi, kira, bakım, onarım ve yönetimine ilişkin temel ilkeleri belirlemek üzere 9/11/1983 tarihli ve 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu, 11/11/1983 tarih ve 18218 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış bulunmaktadır. Kanun 2 nci maddesinde sayılan kapsama dahil kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlilerine; kamu konutlarının;
a) Özel tahsisli konutlar,
b) Görev tahsisli konutlar,
c) Sıra tahsisli konutlar,
d) Hizmet tahsisli konutlar olarak tahsis edilebileceği hüküm altına alınmıştır.

Kamu Konutları Yönetmeliği ise 23.9.1984 tarih ve 18524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.
Mezkur Yönetmelik eki,
(1) Sayılı Cetvel Özel Tahsisli Konutlar
(2) Sayılı Cetvel Görev Tahsisli Konutlar
(3) Sayılı Cetvel Eşyalı Görev Tahsisli Konutlar,
cetvellerin incelenmesinden de ambar memuruna görev tahsisli veya özel tahsisli hizmet tahsisli lojman tahsis edileceğine ilişkin bir hükme rastlanmamıştır.

Yukarda yer verilen açıklamalar uyarınca;
Ambar memuruna hizmet ve görev tahsisli lojman tahsisi mümkün bulunmamaktadır.

Ambar memuruna da diğer memurlar gibi sıra tahsisli lojman tahsisi yapılmaktadır.

Lojman talebiniz olması ve ilgili ambar memurunun 5 yıldan fazla oturduğunu biliyorsanız idareden tahsisin düzeltilmesini talep ediniz. Düzeltilmese hakkınızı yargı yolu ile arayınız. İdarenin haksız işlemi sebebiyle kaybınız olması halinde yargı yolu ile talep edebilirsiniz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam