Geçersiz KPSS puanına göre zabıta memuru olan kişinin görevine daha sonra son verilebilir mi?

03/04/2009 15:11:00
Yazdır

Soru

Nisan 2008 yılında zabıta ilanıyla belediyeye girdim. Girerken ki şartlarda (lisans mezunuyum) 2004 yılı ve sonrası KPSS sınavlarına girmek diye madde vardı. İşe başladım. Tam 11 ay sonra yani Mart 2009 da iki gün önce personel daire başkanlığından yazı geldi. 2007 yılı KPSS puanı ile girdiğim için ivedilikle işten çıkarılması diye (daha önceki Danıştay kararları gösterilerek.).. Benim durumumda belediyede 6 kişi komsu belediyelerde 35 kişi var. KPSS 2007 A grubu olduğundan ilanda eksiklik/yanlışlık olması bizim işten çıkarılmamızı gerektirir mi? Bundan sonra ne yapmalıyız?

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 50'nci maddesinin birinci fıkrasında, Devlet kamu hizmeti ve görevlerine Devlet memuru olarak atanacakların açılacak Devlet memurluğu sınavlarına girmeleri ve sınavı kazanmalarının şart olduğu; "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"te ise kamu kurum ve kuruluşlarında Devlet memuru olarak çalışmak isteyenlerin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) (B) grubu kadrolar için yapılacak oturumlara katılmak zorunda oldukları hükme bağlanmıştır.

Diğer taraftan, 657 sayılı Kanununun "Memurluğun sona ermesi" başlıklı 98 inci maddesinin (b) bendinde "Memurluğa alınma şartlarından her hangi birini taşımadığının sonradan anlaşılması veya memurlukları sırasında bu şartlardan her hangi birini kaybetmesi;" denilmektedir.

Danıştay İçtihatları Birleştirme Kurulu, 22.12.1973 tarih ve 1969/8-1973/14 sayılı kararında idarenin hatalı eylem ve işleminde safı nazar edebileceği belirtilmektedir.
Kararın tam metni için tıklayınız.

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin11 inci maddesinde "KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder." hükmü bulunmaktadır.

2008 KPSS Kılavuzunda ise "Bu Yönetmelik kapsamında olmayıp yapacakları sınavlarda KPSS sonuçlarını esas alma durumunda olan kamu kurum ve kuruluşları personel alımlarında lisans düzeyi için KPSSP3, önlisans düzeyi için KPSSP93 ve ortaöğretim içinse KPSSP94 sonucunu kullanacaklardır." aleni olarak belirtilmiştir.

Ayrıca, 2007 KPSS (A Grubu ve Öğretmenlik) Kılavuzunun 1.5 maddesinde "2007-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacaktır. A Grubu Kadrolar ile Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Kadrolarına başvurmayacak adayların 2007-KPSS'ye girmelerine gerek yoktur." denilmektedir.

11/04/2007 tarihli ve 26490 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Belediye Zabıta Yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin 1 inci fıkrasında "(1) İlk defa zabıta memurluğu kadrolarına atanacakların Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)'na girmeleri ve sınav komisyonunca belirlenecek taban puanı almaları şarttır." hükmü bulunmaktadır.

Yukarıda yer verilen açıklamalar uyarınca;

1- 2007 KPSS Öğretmenlik ve müfettişlik, uzmanlık ile denetmenlik gibi kariyer meslekler girişler için kullanılması mümkün bulunmaktadır. Diğer B grubu memur kadroları için 2007 yılında yapılan sınav kullanılamaz.

2- KPSS sınavlarının kullanılması geçerli sınavın geçerli olmasına bağlı olup söz konusu durum adaylara ve ilgililere duyurulmuş bulunmaktadır.

3- Mevzuatı bilmemek mazeret teşkil etmemektedir.

4- Mevzuata aykırı hareket edeler hakkında suç duyurusunda bulunmak mümkündür.

5- İdare hatalı eylem ve işleminden her zaman safı nazar edebilir. Konuya ilişkin olarak aşağıda linki verilen habere bakınız.

Hangi KPSS Puanları Geçerli?

6- 657 sayılı Kanunun 98 maddesinin b bendi hükmü uyarınca memur olma şartlarını taşımayanların görevlerine son verilmesi mümkündür.

7- Yapılan atama işleminin yukarıda yer verilen açıklamalara rağmen, mevzuata uygun olduğu kanaatinde iseniz, konuyu yagı mercilerine götürmek mümkündür.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam