TKİ'de kullanılamayan yıllık izinler PTT'de kullanılabilir mi?

01/08/2010 00:55:00
Yazdır

Soru

Merhaba. Türkiye kömür işletmelerinde 2.5 yıllık hizmetim var. 23.07.2010 tarihinde kurumumdan istifa edip 27.07.2010 tarihinde PTT de göreve başladım.(2008 KPSS puanı ile).istifa ettiğim kurumda 12 günlük kullanamadığım yıllık iznim kaldı.bu izinleri yeni kurumumda kullanabilir miyim? Benim gibi istifa edip TÜLOMSAŞ ta ve TKDK da göreve başlayan iki arkadaşım kalan yıllık izinlerini gittikleri kurumda kullandılar.

Cevap

399 sayılı Kamu İktisadi Teşebbüsleri Personel Rejiminin Düzenlenmesi ve 233 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Bazı Maddelerinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin yıllık izin başlıklı 21 inci maddesinde "Sözleşmeli personelden hizmeti 10 yıla kadar olanlara (10 yıl dahil) yılda 20 gün, 10 yıldan fazla olanlara yılda 30 gün ücretli izin verilir. Yıllık izin verilmesine esas hizmetin tesbitinde kamu kurum ve kuruluşlarında geçen fiili hizmet süreleri ile askerlik hizmeti gözönüne alınır. Bu şekilde hizmet süresi bir yıldan az olanlar ile kısmi zamanlı istihdam edilenlerden bir yıldan az süreli sözleşme yapılanlara (yıl içinde memur statüsünden sözleşmeli statüye geçirilenler hariç) yıllık izin verilmez.
Yıllık izinler, teşebbüs veya bağlı ortaklığın uygun bulacağı zamanlarda toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Bir sözleşme döneminde kullanılmayan izinlerin müteakip sözleşme döneminde kullanılması mümkün değildir." ve 58 inci maddesinin 2 nci fıkrasında "Sözleşmeli personele ilişkin olarak bu Kanun Hükmünde Kararnamede hüküm bulunmayan hallerde, Devlet Personel Başkanlığının görüşü alınmak kaydıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili hükümleri uygulanır." hükmü yer almaktadır.

Türkiye kömür işletmeleri ve PTT 399 sayılı Kanun hükmünde kararnameye tabi kamu iktisadi teşebbüsleridir. II sayılı cetvele tabi sözleşmeli statüde istihdam edilen personele belirtilen hükümler uyarınca izin verilmektedir.
Yukarıda yer verilen açıklamalar uyarınca:
1- Sözleşmeli personel önceki yıllara ilişkin kullanmadığı veya kullanamadığı izinleri sonraki yıllarda kullanması mümkün bulunmamaktadır.
2- İstifa edip dönen sözleşmeli personel o yıl için yıllık izin kullanması mümkün bulunmaktadır.
3- 23.07.2010 tarihinde kurumdan istifa edip, 27.07.2010 tarihinde PTT de göreve başlamış olmanız sebebiyle 2010 için kullanmadığınız 12 günlük yıllık izninizi kullanmanızın mümkün bulunduğu değerlendirilmektedir.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam