Bir kurumda memur olarak çalışıyorum, TRT'ye geçebilir miyim?

07/08/2011 16:55:00
Yazdır

Soru

Her hangi bir kamu kurumundan trt'ye geçmek için temel kriterler nelerdir. teşekkürler

Cevap

TRT'ye geçişleri düzenleyen yönetmelik, "Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunda Memur Statüsünde İstihdam Edilen Personel Yönetmeliği"dir.

Bu yönetmeliğin 36. maddesinde istihdam kaynakları arasında naklen atanma da yer almaktadır.

Yönetmöeliğin 40. maddesinde "Kurumda açıktan ilk defa, yeniden veya naklen görev alacaklar, İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığından sağlayacakları görev talep formunu anlaşılır bir şekilde ve doğru olarak doldururlar ve imzalarlar." hükmü yer almaktadır. Belgelerin incelenmesi başlıklı 45. maddesinde ise "(5) Naklen atanacakların, görev talep formunu Kuruma vermiş olmalarının yanı sıra, görev yapmakta oldukları kurumdan istenen muvafakat ve (Değişik ibare:RG-6/5/2011-27926) özlük bilgilerinin gönderilmiş olması da gerekir." hükmü yer almaktadır.

49. madede ise "(3) Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olup adaylık süresini tamamlamamış olanlar açıktan ya da naklen Kurum kadrolarına alınmazlar. (Değişik ikinci cümle:R.G-5/3/2010-27512) Ancak istisnai memuriyet hükümleri ve Kurumca yapılacak sınav sonucuna göre alınacaklar için bu hüküm uygulanmaz." hükmü ile aday memur olarak çalışanların naklen alınmayacağı hükme bağlanmıştır.

Naklen atanacakların, yönetmeliğin 63 üncü maddede belirtilen hizmet süresi şartını taşıması, aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış olması gerekmektedir.

Yönetmelikte başkaca bir şart yer almamaktadır. Bu şu anlama gelmektedir. Eğer aday memur değilseniz, aylıktan kesme veya kademe ilerlemesinin durdurulması cezası almamış iseniz TRT Genel Müdürünün onayı ile o kuruma naklen geçmeniz mümkün bulunmaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam