9 yıl hizmetim var. Yüksekokul sekreteri olabilir miyim?

26/11/2014 17:34:00
Yazdır

Soru

Ben dört yıllık fakülte mezunuyum. 9 yıllık hizmetim var. Yüksekokul sekreterliğine asaleten atanabilir miyim?

Cevap

Yükseköğretim kurumlarındaki hangi kadroların görevde yükselmeye tabi olup olmadığı "Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde" düzenlenmiştir.,

Yükseköğretim kurumlarında çalışan memurların görevde yükselmesi bugüne kadar 3 kez düzenlenmiştir. 200 ve 2005 yıllarında çıkarılan yönetmeliklerde 4 yıllık okul mezunu olunması ve 68/B'deki şartların taşınması öngörülmüştür. Ancak, 2014 tarihli en son yönetmelikte, bu unvanda çalışanların isimleri görevde yükselme yönetmeliğinde yer almamıştır. Bu durumda, bu unvana 657 sayılı Kanununda yer alan genel hükümlere göre atama yapılması gerekir.

Bu konuda, 657 sayılı Kanunda başvurulabilecek hüküm, Madde 68/B'dir. Burada yer alan düzenlemeye göre 3 ve 4. dereceli bir kadro için 8 yıl, 1 ve 2. dereceli bir kadro için ise 10 yıl hizmet şartı aranmaktadır. Yükseköğrenim görülmüş olunması şarttır ama 4 yıldan az süreli eğitim görenler için bu sürelere 2 yıl ilave edilmektedir.

Buna göre, eğer 68/B kapsamında özelde hizmetiniz veya memuriyet dışında askerliğiniz yok ise 9 yıl hizmetiniz olduğunuz için sadece 3 ve 4. dereceli bir kadroya Rektörün uygun görmesiyle asaleten atabilirsiniz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam