Üniversitede şöför memur kadrosuna atanabilir mi?

15/12/2014 13:51:00
Yazdır

Soru

Ben üniversitede şoför kadrosunda çalışmaktayım kendi rızamla memurluğa geçmek istiyorum. Bunun için yapmam gereken şeyler nelerdir?
Bilgilerinizle bizi aydınlatırsanız sevinirim.
İyi çalışmalar dilerim.

Cevap

657 sayılı Devlet memurları Kanununun "Memurların kurumlarınca görevlerinin ve yerlerinin değiştirilmesi" başlıklı 76 ıncı maddesinde "Kurumlar, görev ve unvan eşitliği gözetmeden kazanılmış hak aylık dereceleriyle memurları bulundukları kadro derecelerine eşit veya 68 inci maddedeki esaslar çerçevesinde daha üst, kurum içinde aynı veya başka yerlerdeki diğer kadrolara naklen atayabilirler.
Memurlar istekleri ile, kurumlarında kazanılmış hak derecelerinin en çok üç derece altında aynı veya başka yerlerdeki kadrolara atanabilirler.
Aşağı dereceye atananların 68 inci maddede yazılı süre kaydı aranmaksızın eski derecelerine tekrar atanmaları mümkündür.
Kazanılmış hak derecelerinden aşağı derecelere atananların aylık derece ve kademeleri genel hükümlere göre tespit edilmekle beraber, atandıkları bu derecelerde geçirdikleri süreler (kesenek ve karşılık farklarının kendileri tarafından her ay T.C. Emekli Sandığına göderilmesini kabul etmeleri şartiyle) emeklilik yönünden eski derecelerinde değerlendirilir."
denilmektedir.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik 18/4/1999 tarih ve 23670 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hükümleri uyarınca kurumsal görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmelikleri yürürlüğe konulmaktadır
Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından 12/04/2014 tarihli ve 28970 sayılı resmi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş bulunmaktadır.

Anılan Yönetmeliğin, Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğine İlişkin Esasları düzenleyen İkinci Bölümünün "Görev grupları" başlıklı 5 inci maddesinin (e) bendinde
"İdari Hizmetleri Grubu;
1) Ayniyat saymanı, sıhhi malzeme saymanı, sayman,
2) Memur, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, anbar memuru, santral memuru, daktilograf, sekreter, veznedar, satınalma memuru, ayniyat memuru, yurt yönetim memuru, tahsildar, mutemet, ikmal malzeme sorumlusu, raportör, şoför, koruma ve güvenlik görevlisi,
"ifadesi yer almaktadır.

Yukarıda yer verilen hükümler çerçevesinde:
1-Üniversitelerde görevli Devlet memurlarının görev ve unvan değişiklikleri Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme Ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde yapılmaktadır.
2-Anılan Yönetmelikte Şoför ve memur unvanları idari hizmetler gurubunun 2 sırasında sayılmıştır.
3-Kurumunuzun memur ihtiyacı olması halinde isterse sizi sınavsız olarak memur kadrosuna ataması mümkün bulunmaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam