58 günlük izin toptan kullanılabilir mi?

07/03/2016 14:50:00
Yazdır

Soru

iyi günler bir sorum var cevap verirseniz sevinirim.
Memurlar iki yıllık iznini tek seferde kullanabilir mi? Örneğin 2015 ve 2016 yılı iznim 58 gün tek seferde kullanma hakkım var mı?
Teşekkürler iyi günler

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 23 nci maddesinde "Devlet memurları, bu kanunda gösterilen süre ve şartlarla izin hakkına sahiptirler."denilmekte olup, 102 nci maddesinde "Devlet memurlarının yıllık izin süresi, hizmeti 1 yıldan on yıla kadar (on yıl dahil) olanlar için 20 gün, hizmeti on yıldan fazla olanlar için 30 gündür. Zorunlu hallerde bu sürelere gidiş ve dönüş için en çok ikişer gün eklenebilir." ve 103 üncü maddesinde de "Yıllık izinler, amirin uygun bulacağı zamanlarda, toptan veya ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Birbirini izleyen iki yılın izni bir arada verilebilir. Cari yıl ile bir önceki yıl hariç, önceki yıllara ait kullanılmayan izin hakları düşer.
Öğretmenler yaz tatili ile dinlenme tatillerinde izinli sayılırlar. Bunlara, hastalık ve diğer mazeret izinleri dışında, ayrıca yıllık izin verilmez.
Hizmetleri sırasında radyoaktif ışınlarla çalışan personele, her yıl yıllık izinlerine ilaveten bir aylık sağlık izni verilir."
hükümleri yer almaktadır.

62 Seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği

140 Seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği

154 Seri no'lu Devlet Memurları Kanunu Tebliği

Yıllık İzin kategorisi

Yukarda yer verilen hüküm ve açıklamalar uyarınca;
1-yıllık izinler amirin uygun bulacağı zamanlarda kullanılması gerekmektedir. İdare bu takdir hakkını kullanırken hizmet gerekleri, kamu yararı ve eşitlik prensibi çerçevesinde kullanmalıdır.

2- Cari ve bir önceki yılın izni bir arada kullanılabilmektedir. İki yılın izni bir arada kullanılabilmektedir.

3-2015 ve 2016 yıllarına ilişkin hak edilmiş 58 günlük izin idare uygun bulması halinde toptan kullanılması mümkün bulunmaktadır.

Gelecek yılın izni, Aralık'ta alınabilir mi?

Bu soru 33,975 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam