Memurluktan sözleşmeliye geçtim, memurluk süreleri ücrette ve izinde dikkate alınır mı?

07/09/2017 01:09:00
Yazdır

Soru

Selamlar sevgiler hürmetler dilerim. Ben 2010 yılında kadrolu memur olarak işe başladım. 6 yıl sonra 4/B sözleşmeli olarak atamam yapıldı. İstifa ederek yeni görevime sözleşmeli olarak başladım. 6 yıllık kadrolu çalışmışlığımı yeni atandığım kuruma bildirmedim. Benim ne gibi taleplerim olabilir. Maaşta artış, izin gibi ne haklar verebilir. Çok teşekkürler.

Cevap

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine dayanılarak istihdam edilen sözleşmeli personel, 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslardaki hükümlere tabidir.

Esasların 3. maddesinde sözleşme ücretleri bulunmaktadır:

Sözleşmeli personelin ücreti; pozisyon unvanı, bu unvana ilişkin eğitim düzeyi, kurumunda aynı pozisyon unvanında geçen hizmet süresi dikkate alınarak tespit edilir.

Esasların 9. maddesinde yıllık izinler bulunmaktadır:

160 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinde sayılan kurumlarda Sosyal Güvenlik Kurumlarına prim ödemek suretiyle geçen hizmet süresi, bir yıldan on yıla kadar olan personele yirmi gün, on yıldan fazla olanlara otuz gün ücretli yıllık izin verilir.

Sonuçta memurlukta geçen hizmet sürelerinizin sözleşme ücretinizin hesabında değerlendirilemeyeceğini, ancak bu sürelerin yıllık izin hesabında dikkate alınacağını düşünüyoruz.

Bu soru 7,147 defa okundu. 1 Yorum yapıldı
YORUMLAR
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam