Şef, sınavsız olarak tekniker kadrosuna atanabilir mi?

10/09/2008 00:37:00
Yazdır

Soru

İyi çalışmalar,
Nüfus müdürlüğünde şef olarak görev yapmaktayım. MYO elektrik bölümü mezunuyum. Kurumda boş bulunan teknisyen/tekniker kadrosuna unvan değişikliği sınavına girmeden atamamın yapılması mümkün müdür?

Cevap

3795 sayılı Bazı Lise, Okul Ve Fakülte Mezunlarına Unvan Verilmesi Hakkında Kanun 3 üncü maddesinin (b) bendinde yer alan "Lise üstü iki yıl süreli yüksek teknik öğretim görenlere, "tekniker"," unvanı verileceği hükmü uyarınca lise üzerine 2 yıllık Meslek Yüksek Okulu mezunları ancak Tekniker Unvanı kullanabilmektedirler.

Diğer taraftan, Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik 18/4/1999 tarih ve 23670 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulmuştur.

Anılan Yönetmeliğe 21/9/2004 tarih ve 2004/8246 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile eklenen Ek 3 üncü maddesinin 1 inci fıkrasında bulunan "Bu Yönetmelik kapsamındaki personelin, en az ortaöğretim düzeyinde mesleki veya teknik eğitim sonucu ihraz edilen unvanlara ilişkin görevlere atanmaları, bu Yönetmeliğin üçüncü bölümünde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde eğitime tabi tutulmaksızın yapılacak unvan değişikliği sınavı sonundaki başarısına göre gerçekleştirilir." hüküm uyarınca unvan değişikliği sınavı ile atama yapılması gerekmektedir.
2 yıllık MYO mezunu olduğunuzu varsayarsak "tekniker" unvanını kullanabileceğiniz kuşkusuzdur.

Tekniker kadrosuna Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik ek 3 üncü maddesi hükmü uyarınca ancak unvan değişikliği sınavı ile atanmanızın mümkün olduğu değerlendirilmektedir.

Görevde yükselme ile atanabilecek görevlere sınavla atanmış olmak, unvan değişikliği sınavı ile atanılabilecek kadrolar için bir hak sağlamamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam