Sosyal tesislerden yararlanan diğer kurum personeli, ne kadar yemek ücreti ödeyecek?

04/06/2009 12:42:00
Yazdır

Soru

24 Nisan 2008 tarih ve 26856 sayılı Resmi gazete'de yayımlanan 2008/5 sayılı Başbakanlık Genelgesi doğrultusunda il ve ilçelerde bulunan Öğretmen Evlerinden diğer kamu kurum ve kuruluşları yemek yatacak vs gibi hizmetlerden yararlanmada herhangi bir farklılık sözkonusu mudur?
Örneğin İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Kendi idari personeline 2 tl yemek parası alırken diğer personelden kendi kurumu olsun veya olmasın 4 tl yemek ücreti almaktadır.
Bu konuyu genelge doğrultusunda yorumlarsanız sevinirim.

Cevap

2008/5 sayılı Başbakanlık Genelgesi başbakanlık genelgesi ile Başbakanlık Kamu kurum ve kuruluşlarına Sosyal tesisi bulunmayan kamu kurum ve kuruluşlarının personelinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarının sosyal tesislerinden kendi personeli gibi faydalanmaları gerektiği belirtilmektedir.

Sosyal tesislere ilişkin Başbakanlık Genelgesi

Belirtilen genelgeye göre, kamu personelinin diğer kurumların sosyal tesislerinden kurum personeli gibi faydalanmalarının tek şartı sosyal tesislerinin bulunmamasıdır. Sosyal tesislerden faydalanırken, statü ve mali olarak kendi personeline sağladığı imkanlarla yararlandırılması gerekmektedir.

Söz konusu Genelge'de, diğer kurum personeli ile kurum personeli arasında, statü ve mali imkanlar bakımından ayrım yapılmaması istenmektedir.

Ancak, Kurum kendi personelini 2 farklı statüde değerlendirmiş ise, diğer kurum personelinin de 2 ayrı statüde değerlendirmesinin mümkün olabileceğini düşünüyoruz.

Örnekte yer alan öğretmen evinin bulunduğu yerde çalışan diğer kurum personelinin mevcut kurum personeli gibi 2 tl ile yemek yiyebilmesi gereklidir. Başka yerde çalışan kurum personeli ve diğer kurum personelinin ise 4 TL'ye yemek yemesinin genelge açısından aykırılık teşkil etmediği değerlendirilmekteyiz.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam