Sağlıkta çalışan işçiler de pandemi ek ödemesini alır mı?

14/05/2020 16:09:00
Yazdır

Soru

Merhaba; Devlet hastanesinde sürekli işçi kadrosunda çalışmaktayım. Pandemi süresince poliklinikte pandemi polikliniğinde mesai yapıyorum ben ve arkadaşlarım 08:00 -16:00 arası fakat idare tarafından riskli alanda çalışmamıza rağmen herhangi bir ek ödeme almadık. Durum ile ilgili Bilgi öğrenmek istiyorum bu süreçte riskli alanda çalışan işçilere ödeme yapılıyor mu bilgilendirmenizi rica ediyorum .

Cevap

Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Genel Müdürlüğü tarafından 08.04.2020 tarihinde "COVİD-19 Pandemisi nedeniyle sağlık tesislerinde ek ödeme yapılmasına ilişkin usul ve esaslar" konulu resmi yazısında 04.03.2020 tarih 31058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında bulunan personel ile bu yönetmelik kapsamında olup İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü emrine geçici olarak görevlendirilen personele 01.03.2020 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle yer ve/veya kapsamı ve oranları Bakan tarafından belirlendiği yapılmasına dair makam onayı verildiği belirtilmişti.

04.03.2020 tarih 31058 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmeliğe" göre, Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Tesislerinde Görev Yapan; Memurlar, Sözleşmeli Personel, Açıktan Vekil Olarak atananlar, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 38. Maddesine göre görevlendirilenler, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının kadrolarında bulunan ve haftanın belirli gün veya saatlerinde veyahut belirli vakalar ve işler ile en az bir ay süreyle görevlendirilen sağlık personelini kapsamaktadır.

Sağlık Bakanlığı veya Üniversite Hastanelerinde görev yapan kadrolu sürekli işçiler, 4857 sayılı İş Kanununa tabi çalışmakta olup ilgili yönetmelik kapsamındaki personel dışında yer aldığı için ek ödeme yapılmamaktadır.

ANKET
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam